,,Muki” ellen újra vádat emeltek, megfojtotta volna saját testvérét

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tavaly tavasszal nővére halálát akarta okozni. A közleményben nem írják le, de K. Andrásról, ,,Mukiról” van szó, aki 2006-ban kirabolta, megerőszakolta, majd fához kötve felgyújtotta áldozatát, Pénzes Henriettát.

A vádirat szerint a börtönviselt férfi szabadulását követően Makóra, a lánytestvéréhez költözött. Hamarosan uralkodni kezdett a nő felett, elvárta, hogy mindenben kiszolgálja őt. Emiatt közöttük több alkalommal került sor vitára. Ilyenkor többször is halálosan megfenyegette nővérét, alkalmanként kést is elővéve nyomatékosításként. A fenyegetések hatására a nő rettegni kezdett a férfitól, félelmében egy időre még el is költözött saját házából, oda azonban végül visszatért.

2022. március 28-án, éjjel, újra vitázni kezdtek. Ekkor ,,Muki” két kézzel torkon ragadta testvérét és szorítani kezdte a nyakát, közölve vele, hogy most megöli. Csak a védekezésén múlt, hogy a fenyegetést nem tudta beváltani. Az esetet követően letartóztatásba került férfi később zárkatársai előtt is azt hangoztatta, hogy bánja, amiért nem sikerült testvérét megfojtania.

A főügyészség a vádlottat különös visszaesőként elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban lévő elkövető bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

43 éve hunyt el Pilinszky János a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője, Baumgarten-díjas, József Attila-díjas és Kossuth-díjas.

Tovább »

A nap idézete

58 éve hunyt el Tamási Áron,  Kossuth-díjas magyar író. Leggyakrabban az ún. népi írók közé sorolják.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink