Nagycsaládosok és hátrányos helyzetű gyermekek mozizhattak

A tavaszi szünet utolsó napján jótékonysági mozi matinét tartott a Karitáció Alapítvány Szegeden a Belváros Moziban. A bohócdoktorok több mint négyszáz, többnyire nagycsaládos és hátrányos helyzetben lévő, vagy jól tanuló kisgyermeket hívtak a „Nyuszi suli: a húsvéti mentőakció” c. film premier előtti vetítésére húsvét alkalmából – tájékoztatta szerkesztőségünket az alapítvány.

Minden gyermek egy tábla csokoládét és egy bohóc orrot kapott, így kicsit ők is bohócdoktorrá válhattak.

A teli nézőtér színpadán vetítés előtt, bátor, vállalkozószellemű gyerekek sora kígyózott, akiket a locsolóverseik elszavalásáért egyedi, horgolt játékfigurával ajándékoztak meg a bohócdoktorok. A 2008 óta sikeresen működtetett bohócdoktor csapat a segítő együttműködések révén mosolyt visz a kórházi gyógyításba, illetve kulturális és szociális missziókat is folytat. A mozifilm vetítés elsődleges célja az örömszerzés és az ünnepi hangulat emelése volt. A húsvéti mozizásra csillogó tekintetű, vidám gyerekek érkeztek, s az igazán örömteli rendezvény sikerét egy tucat bohócdoktor önkéntes szorgoskodásának köszönhették a résztvevők.

Számos álmot váltott már valóra a Karitáció Alapítvány az elmúlt években támogatások segítségével. Ezért is fontos adóbevalláskor az adó 1% felajánlása, mert ilyen és ehhez hasonló örömet tudunk szerezni a gyerekeknek, s ennek jóvoltából mozizhatott ingyen minden meghívott család. Az alapítvány adószáma: 19560540-1-06

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink