Naponta dőlnek meg a koronavírus rekordok, de a Fidesz nem hallgatja meg az Operatív Törzset

Határozatképtelenség miatt berekesztette a népjóléti bizottság keddi ülését az MSZP-s Korózs Lajos. A fideszesek és a KDNP-sek az ő ,,kamuvideójával” indokolták, miért nem vesznek részt az Operatív Törzs tagjainak meghallgatásán. A Jobbik szerint a Fidesz meghekkelte a testületi ülést.

Selmeczi Gabriella (Fidesz), a Népjóléti Bizottság alelnöke és Nacsa Lőrinc (KDNP), a bizottság tagja közleményükben úgy fogalmaznak, a kamumentőssel készített videó miatt Korózs Lajos (MSZP) méltatlan arra, hogy a testület elnökeként a koronavírus-járvány kapcsán meghallgatást vezessen. A kormánypárti képviselők szerint felháborító, hogy a szocialista Korózs Lajos máig nem kért bocsánatot és nem távozott a járványüggyel is foglalkozó népjóléti bizottság éléről.

Amíg nincs a következménye a baloldali botránynak, a Fidesz és a KDNP képviselői távolmaradásukkal fogják megakadályozni, hogy a kamuvideós Korózs Lajos járványügyi meghallgatást vezessen.

– zárul a Selmeczi Gabriella és Nacsa Lőrinc által jegyzett közlemény.

A Jobbik szerint a Fidesz meghekkelte a testületi ülést.

Ez egy politikai akció volt a Fidesz részéről. Éppen akkor kellene tájékoztatni, amikor naponta dőlnek meg a koronavírus miatt bekövetkezett halálozási és fertőzöttségi rekordok.

– mondta az Alfahírnek Lukács László György, a Népjóléti Bizottság jobbikos alelnöke.

Az ellenzéki képviselő szerint az operatív törzs sajtótájékoztatóin, illetve az egyéb tájékoztatókon az emberek nem kapnak mindenre kiterjedő válaszokat, ezért megfelelő információk nélkül maradnak.

Ilyenkor kötelessége is a képviselőknek kérdéseket feltenni. Én például azt kérdeztem volna meg, hogy a kormány hogyan védi meg az oktatásban és az egészségügyben dolgozókat, vagy hogy családfőként mennyien maradtak jövedelem nélkül, még ha csak kis időre is? De amire az emberek igazán kíváncsiak, hogy megtudják ítélni a saját helyzetüket, a saját biztonságukat? Ezt a Fidesz most egy hangulatkeltéssel hekkeli meg. 

– tette hozzá Lukács László György.

A Jobbik képviselője arra is felhívta a figyelmet, hogy alapvető joga lenne egy parlamenti képviselőnek, illetve az illetékes bizottságnak kérdéseket feltenni a védekezésért felelős és a kormány által felügyelt testületeknek, de a Fidesz-KDNP ezt szerinte politikai okokból akadályozza meg.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

128 éve született Török Sophie (született Tanner Ilona) Baumgarten-díjas író, költő, Babits Mihály felesége.

Tovább »

Jövőre sem maradunk makói naptár nélkül

A Szirbik Miklós Egyesület elkészítette a 2024. évi naptárját, amely Híres makóiak címmel jelent meg. Galamb Józseftől Pulitzeren át Mályusz Elemérig 12 híres makói fotója és rövid életrajza kapott benne helyet – számolt be róla az egyesület elnöke, Zeitler Ádám.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink