Négy fideszes képviselőjelölt is megsértette a választási eljárásról és a nemzeti köznevelésről szóló törvényt

Mégsem volt jó ötlet bejelentett képviselőjelöltként gyerekeket bevonni a választási kampányba.

Walterné Böngyik Terézia, Rapcsák Katalin, Mucsi László és dr. Korsós Ágnes képviselőjelöltek megsértették a választási eljárásról és a nemzeti köznevelésről szóló törvényt azzal, hogy szeptember harmadikán, negyedikén és ötödikén hódmezővásárhelyi közoktatási intézmények közelében gyermekeket segítettek a közúton való átkelesés során, az erről készült fényképfelvételeket az Interneten közzétették, ezzel az érintett gyermekeket a választási kampányba jogellenesen bevonták – írja határozatában a Hódmezővásárhelyi Helyi Választási Bizottság.

A HVB eltiltottak őket a további jogszabálysértéstől, de a bírságot nem találtak indokoltnak.

Dr. Korsós Ágnes fellebbezést adott be a Csongrád Megyei Területi Választási Bizottságnak, de a HVB határozatát helybenhagyták.

Nem csak a Szeretem Vásárhelyt és a Fidesz képviselőjelöltjei sértettek törvényt: arról tegnap számoltunk be, hogy Grezsa István önálló-önjelölt-független polgármesterjelölt is jogsértést követett el azzal, hogy ,,Grezsa doktort polgármesternek” üdvözlőkártyát osztogattak az iskolák előtt.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

13 milliós Audi Nagylakon

Egy, az osztrák hatóságok által körözött luxusautót foglaltak le a Nagylak Közúti Határátkelőhelyen a magyar rendőrök.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Több mint száz év után megszűnik a szegedi 1-es villamos

Több mint száz év után megszűnik a szegedi 1-es vonalon a villamosközlekedés. Az utasokat a jövőben az 1-es jelzésű tram-train (a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő vasútvillamos) szállítja a rókusi vasútállomás és a nagyállomás között – tájékoztatta a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) az MTI-t.

Tovább olvasom »