Nem bezárják, csak szüneteltetik a Bartók intézmény jogviszonyát

A fenntartó Hódmezővásárhelyi Tankerület így próbálja jogszerűen véghez vinni az átszervezést.

A szerdai testületi ülésen tájékoztatást adott a Bartók és az Almási összeköltözéséről a tankerületi igazgató és a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője.

Miklós Anikó felidézte, egy 2017-es pályázatnak köszönhetően ultramodern iskola épül az Almási utcán. Az összevonást létszám adatok indokolják. A két épület diákjainak száma 362 fő, a 16 tanteremben bőven elférnek majd – fejtette ki a tankerületi igazgató. Akik eddig a Bartókba jártak, azok számára elismerte, a távolság jelentős lehet, de ezt iskolabuszokkal megoldják. A másik ok a költözésre az volt, hogy sokat kellett volna költeni a Bartók épületre, ami szünetelő jogviszony alá kerül.

Borkáné Dudás Mónika kiemelte, az emelt ének-zene osztályok oktatása ugyanúgy folytatódik, azokkal a pedagógusokkal, akikkel eddig. Biztosítva vannak a feltételek, akusztikailag is, a képzőművész diákoknak is megfelelő a környezet – fejtette ki az intézményvezető. Hozzátette, a szakmai munka ugyanúgy folytatódik tovább, mint eddig.

Mucsi Tamás önkormányzati képviselő arról beszélt, kommunikációs hiba volt, hogy a tanév utolsó hetében jelentették ezt be. Szerinte a szünetelő jogviszony a szülők megtévesztése.

Mágori András megköszönte a kormány támogatását és arra tett javaslatot, hogy az új iskolát nevezzék el Istók Margitról.

Miklós Anikó annyit tett hozzá, a szünetelő jogviszony azért jó, mert így a normál átszervezési eljárást, pl. a névadást el tudják végezni a jövő évig.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Az államtitkár szerint a gyengülő gazdaság miatt a tanárok meggondolják majd a felmondást

Erkölcsi győzelemként értékelte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a Kúria azon döntését, amely szerint jogszerű volt a pedagógusok sztrájkja januárban – mondta Komjáthy Anna, a szervezet választmányi elnöke az rtl.hu-nak. A jövőbeli munkabeszüntetésekre azonban ez nem lesz hatással, mert azóta a kérdést már jogszabály rögzíti.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A Continental telephelyei közül csak Makón volt sztrájk

Szegeden, Nyíregyházán, vagy Budapesten nincsenek ilyen mértékű konfliktusok a dolgozók és a cég között. Csak Makón jutott el a dolog a sztrájkig – fogalmazott a Mércének adott interjújában Székely Tamás, a Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VDSz) elnöke.

Tovább olvasom »