Nem győzi a Nagyér-csatorna, ha szakad az eső, Vertán-telepen áll a víz a kertekben

Hét éve különösen sok probléma jellemzi a Nagyér-csatorna makói szakaszát: habzik, bűzlik, tele van szeméttel és a kotrástól egyre szélesebb. Remélhetőleg hamarosan megoldódik ez a probléma.

A legutóbbi testületi ülésen Gáspár Sándor önkormányzati képviselő, a Lokálpatrióták jelöltje arról beszélt: örömteli, hogy elkészültek a tervek a csatorna burkolására és lefedésére, most már fel kellene gyorsítani a munkát. Ugyanis egy nagyobb eső esetén 25-30 centivel emelkedik a vízszint, de például ha 50-60 mm eső van, akkor az Oroszlán utcai kerteket elönti a víz. De a további ,,állat” utcákon és Vertán-telepen is áll a víz ilyenkor. Ezen túl elég erős a szaga, szellőztetni nem lehet a környező házaknál.

Farkas Éva polgármester ismertette, a ténylege, tehát a kiviteli terveket 2024 júliusára várják, remélik, addig az engedély is megjön. Utána ehhez tudnak forrást lehívni, addig is a vízpart rendezéséhez különítettek el idén is pénz.

Magyarán uniós, vagy kormányzati támogatásra vár a Nagyér-csatorna, addig nem kezdődik el a rendbetétele.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Kiderült a makói Fidesz összes jelöltje

Lázár János feltöltött egy fotót az oldalára, amin rajta kívül kilenc fő látható, Farkas Éva mint polgármesterjelölt és még nyolcan, akik vélhetően a Fidesz képviselőjelöltjei lesznek Makón.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink