Előrelépés jöhet a Nagyér-csatorna ügyében

2017 óta különösen nagy problémák vannak a Nagyér-csatornával. A szag, a bűz akkor jelent meg, ez mára már alább hagyott, de esténként, vagy nappal, amikor nem jár a szellő, lehet érezni. Elég hosszú a folyása és már nem igazán lehet kikotorni takarítás céljából, ugyanis már így is túl széles. Az Oroszlán és az Ardics utca között és a Czuczor utcán túl már a lakók kertjének a végét a súrolja – fogalmazott a Makói Csípősnek Gáspár Sándor.

Az önkormányzati képviselő egy jó hírt osztott meg oldalunkkal, ugyanis eljutottak odáig, hogy a csatorna burkolására és lefedésére elkészültek a tervek. Ehhez kapcsolódik, hogy a záportározó az Ószegedi úton lesz kialakítva, annak is készülnek a tervei. Ha az megvan, akkor engedélyeztetik mindkettőt és elindulhat egy közbeszerzés.

Gáspár Sándor felhívta rá a figyelmet: az,,állat” utcák, Vertán-telep, Teleki Blanka, Martinovics, Hajnóczy utcák csatornái mind a Nagyérbe folynak bele. Azonban vannak olyan részek, ahol nincs mederburkolat és nincs takarítva, ezáltal nem folyik úgy el a víz. Tehát amikor a Nagyér megduzzad, akkor visszatölti a vizet az ,,állat” utcákra, Juhász Gyula térre, az egész Vertán-telepre – magyarázta a képviselő.

Hozzátette,

ha elkészül a Nagyér kiburkolása és befedése, akkor a csapadékvíz csatornákat újra kell szintezni a már említett utcákban. Hatalmas munka, de már régen hozzá kellett volna fogni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink