Lehallgatási botrány: A Jobbik szerint Orbán egy gyáva és gátlástalan zsarnok

Orbán egy hatalommániás gyáva diktátor – ez már mindenki számára nyilvánvaló. Aki saját állampolgárait megfigyelteti, az egyéb aljasságokra is képes! – írta közleményében a Jobbik, reagálva a napvilágra került lehallgatási botrányra.

A párt felidézi Novák Katalin ezzel kapcsolatos szavait is:

Sajtóhírekkel nem foglalkozom – jelentette ki a megfigyelési botrányra „reagálva” a családügyi miniszter. Abban a szokásos, felelősséget hárító, cinikus és gyáva orbáni stílusban, amit a főnöktől tanultak. Az elhárításért felelős külügyminiszter pedig ezúttal sem tud semmit.

Az ellenzéki párt szerint volna mit mondani, mivel már a nemzetközi sajtó is a botránytól hangos:

Magyarországon egy korábban lemutyizott izraeli kémszoftver segítségével figyelték/figyelik meg a rezsim „ellenségeit”. Újságírókat, ügyvédeket, médiacég-tulajdonosokat és más, eddig még ismeretlen magyar magánszemélyeket, akik veszélyt jelenthetnek Orbán kleptokráciájára 

– teszi hozzá a Jobbik. Leszögezik azt is, szerintük már önmagában beszédes, hogy a kémprogram megrendelői között kizárólag elnyomó, autoriter kormányok vannak, akik azt saját állampolgáraik ellen használták fel napi szinten. Emellett úgy vélik:

Szánalmas, hogy korábban a diktatúra ellen szónokló Orbán mára odáig züllött, hogy a hatalma fenntartása érdekében magyar állampolgárokat figyeltet meg, telefonjaikban bogarászik, lehallgat, és mindenről tudni akar. Az meg egyenesen gusztustalan, hogy miközben ez a velejéig korrupt és gyáva kényúr a kamera előtt kormánytól független sajtótermékeket vásárol – cinikusan bizonygatva a „páratlan” magyar sajtószabadságot –, mindezt annak tudatában teszi, hogy a rendszerellenesnek titulált újságírókat évek óta megfigyelteti.

Ugyanakkor a Jobbik világossá teszi elvárását, miszerint

A néppárti Jobbik alapos vizsgálatot vár, mindent tudni akarunk! Mikor, milyen körülmények között és milyen célból szerezték be az izraeli kémszoftvert, kik tárgyalták le az üzletet, és nem utolsósorban – a már megnevezett újságírók mellett – ki az 300 magyar állampolgár, aki a magyar kormány célkeresztjébe került.

Emlékeztetnek arra is, hogy a Nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke, Stummer János épp ezért hívta össze a parlamenti testületet. Végül megállapítják:

Mivel a Fidesz – jó szokása szerint – ezúttal is szabotálja a Nemzetbiztonsági bizottság munkáját, ez egyenlő egy beismerő vallomással: Orbán egy gyáva és gátlástalan zsarnok!

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink