Nem jogerős: megsemmisítették a vásárhelyi közgyűlés határozatát, Cseri képviselő marad

A Szegedi Törvényszék nem jogerős ítéletében az alperes, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése 229/2020. (II.28.) Kgy. határozatát megsemmisítette – közölte honlapján a törvényszék. Mindez azt jelenti, hogy első fokon a fideszes önkormányzati képviselő, Cseri Tamás nem összeférhetetlen.

Az ügy előzménye, hogy Krupiczer Ferenc, ellenzéki képviselőt méltatlannak találta mandátumára a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság. Az indoklás szerint Krupiczer ugyan időben megszüntette a Rádió Color adását, ezért az összeférhetetlenséget rendezte, viszont nem tájékoztatta időben a közgyűlést. Hogy ez Cseri Tamással is előfordulhatott, arra pont ő maga hívta fel a figyelmet, amikor képviselőtársát, Krupiczer Ferencet feljelentette a kormányhivatalnál.

A hódmezővásárhelyi közgyűlés megállapította, hogy „A vásárhelyi ellenzék hangja” c. újság sajtótermék, a fideszes képviselő pedig médiatartalom-szolgáltatónak minősül, azaz összeférhetetlen. A közgyűlés döntése szerint méltatlan is, mert nem jelezte a megadott határidőn belül a közgyűlésnek.

Április 30-án honlapján a következőket írta a Szegedi Törvényszék Sajtóosztálya:

A törvényszék ítéletében megállapította, hogy a felperes által nyújtott szolgáltatás nem gazdasági jellegű, mert a tevékenység nem üzletszerű, és annak önálló gazdasági jellege is hiányzik, így nem tartozik a médiaszabályozás hatálya alá. Ebből következően a lap megjelenése nem minősül médiaszolgáltatásnak és a felperes az alperes állításával szemben nem minősül Mötv. 36. § (1) bekezdés i) pontja szerint médiatartalom-szolgáltató természetes személynek.

 

Jogszabályba ütköző módon állapította meg tehát az alperes, hogy a felperessel szemben összeférhetetlenségi ok áll fenn, amelyre tekintettel a bíróság a határozatot megsemmisítette.

A hodpress.hu információi szerint a hódmezővásárhelyi önkormányzat fellebbezni fog az ítélet ellen.

Cseri Tamás fideszes önkormányzat képviselő múlt héten azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy lemondott a frakcióvezetői posztjáról, a lapszerkesztésről és visszavonult netes felületéről is.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

323 éve a néptelen és feldúlt Makó újra elkezdett benépesülni

A Szegedről visszavonuló törökök nagy pusztítást végeztek Csanád megyében, a Marostól északra. Ennek eredményeképpen 13 évig lakatlan pusztaság volt a terület, míg a Pozsonyi Kamara 1699. május 7-én négy esztendőre felmentette a Makóra visszatelepülőket mindennemű szolgálat és rendes és rendkívüli adó alól.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

VIDÉKVELED Konferencia Makóról

2022. május 6-7-én második alkalommal is VIDÉKVELED Konferencia. A konferencia ezúttal is hibrid formában kerül megrendezésre, a május 6-án Makón élőben rögzített előadásokat az online konferenciára regisztráló közönség május 7-től éri el az interneten. A program társrendezvénye, a VIDÉKVELED Fesztivál a járványidőszak után, 2023-ban várja majd újra az érdeklődőket.

Tovább olvasom »

Jobbik: Habonyi hazugságokkal teletűzdelt lejáratási kísérlet zajlik a tisztújítás előtt

Az egyik alelnök élettársával erőszakoskodtak. Jakab Péter hetek óta próbálja eltussolni a megdöbbentő esetet – írja a fideszes Borsonline. Az ellenzéki párt úgy reagált: ,,aljas, habonyi hazugságokkal teletűzdelt lejáratási kísérlet zajlik a tisztújításra időzítve, ami a szokásos végeredménnyel fog zárulni: a hazug fideszes lap pert fog veszteni és megfizet a koholmányaiért.”

Tovább olvasom »

A nap témája: Az ígéretek ellenére a piaci árnál 30%-kal drágábban vásároltunk orosz gázt

A lakossági gáz beszerzésével foglalkozó, állami MVM ezer köbméterenként mintegy 1179 eurót fizethetett az oroszoknak a fűtőanyagért – számolta ki a Népszava a KSH most frissített külkereskedelmi adatbázisa alapján. Decemberben az Európában irányadó, Ttf-nek nevezett holland gáztőzsde átlagára 1175 dollárra rúgott.

Tovább olvasom »