Rendkívüli felvételt hirdettek a JAG-ban, három tagozat marad

Múlt héten derült ki, hogy az állami intézményfenntartó utasítására több diák is bukja a sikeresnek hitt felvételijét Makón, Szentesen és Csongrádon is. Ezt végül visszavonták, de a tankerület pótfelvételit hirdetett, az erről szóló felhívás megjelent a Makói József Attila Gimnázium honlapján.

A JAG, felvételizők számára szóló tájékoztató oldalán még hat fajta tagozatot sorolnak fel, a rendkívüli felvételiről szóló felhívásban viszont már csak három található. Eszerint marad az angol nyelvi, humán és matematika-informatika, kiesik a biológia, a mozgóképkultúra és médiaismeret, valamint az általános tagozat. Bár a hat fakultációból három marad, még egyelőre nem tudni, ez jelent-e létszámcsökkenést és ha igen, mekkora mértékűt.

Információink szerint aki már megírta a felvételit, annak már nem kell újraírnia. Viszont ha valakit nem vettek fel máshova, az jelentkezhet a makói gimnáziumba, viszont neki már meg kell írnia.

Rétvári Bence államtitkár ma az Országgyűlésben a szentesi, csongrádi, makói pótfelvételik kapcsán azt mondta: a pótfelvételi egy eljárás, nem pedig vizsga.

Valóban volt egyeztetés arról, hogy a diákoknak a legjobb megoldás megszülessen, ami pedig „végeredményként kijött, az a diákok érdekeit szem előtt tartja” Rétvári szerint. A diákoknak szerinte nem kell vizsgát tenniük, hanem póteljárásban iratkozhatnak be. „A rendszer jól működött”, nyugtázta az egészet Rétvári.

A rendkívül felvételi május 11-től kezdődik Makón, de már lehet jelezni az érdeklődést az intézmény felé.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink