Rendkívüli felvételt hirdettek a JAG-ban, három tagozat marad

Múlt héten derült ki, hogy az állami intézményfenntartó utasítására több diák is bukja a sikeresnek hitt felvételijét Makón, Szentesen és Csongrádon is. Ezt végül visszavonták, de a tankerület pótfelvételit hirdetett, az erről szóló felhívás megjelent a Makói József Attila Gimnázium honlapján.

A JAG, felvételizők számára szóló tájékoztató oldalán még hat fajta tagozatot sorolnak fel, a rendkívüli felvételiről szóló felhívásban viszont már csak három található. Eszerint marad az angol nyelvi, humán és matematika-informatika, kiesik a biológia, a mozgóképkultúra és médiaismeret, valamint az általános tagozat. Bár a hat fakultációból három marad, még egyelőre nem tudni, ez jelent-e létszámcsökkenést és ha igen, mekkora mértékűt.

Információink szerint aki már megírta a felvételit, annak már nem kell újraírnia. Viszont ha valakit nem vettek fel máshova, az jelentkezhet a makói gimnáziumba, viszont neki már meg kell írnia.

Rétvári Bence államtitkár ma az Országgyűlésben a szentesi, csongrádi, makói pótfelvételik kapcsán azt mondta: a pótfelvételi egy eljárás, nem pedig vizsga.

Valóban volt egyeztetés arról, hogy a diákoknak a legjobb megoldás megszülessen, ami pedig “végeredményként kijött, az a diákok érdekeit szem előtt tartja” Rétvári szerint. A diákoknak szerinte nem kell vizsgát tenniük, hanem póteljárásban iratkozhatnak be. “A rendszer jól működött”, nyugtázta az egészet Rétvári.

A rendkívül felvételi május 11-től kezdődik Makón, de már lehet jelezni az érdeklődést az intézmény felé.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Apátfalvi kislánynak szervezett gyűjtést a Trollfoci

Pénzes Annabella 3 éves Apátfalván élő kislány. Diffúz Pontine Glioma, rövidítve DIPG-vel, agresszív gyermekkori agydaganattal szenved. Magyarország legnépszerűbb focis oldala jótékonysági árverést indított, Gulácsi Péter cipőjére lehet licitálni május 13-ig.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

118 beteg vár szürkehályog műtétre Makón

Szinte az összes műtétnél jócskán megnőtt a betegek száma, ami arra enged következtetni, hogy a várakozási idők nem, hogy csökkentek volna, de minden bizonnyal ennek következményeként még az eddiginél is jobban kitolódtak – írja összegzésében az mfor.hu.

Tovább olvasom »