Nem nyomoznak Borkai ellen az orgiája miatt és nem tudni, ki volt a szivárogtató

Úgy néz ki, a Borkai-orgia házi szexvideó címszereplője megúszhatja az adriai jachtozását politikai (és családi) következményekkel – nem kell számolni azzal, hogy még a legfőbb ügyész is ráhúzza a vizes lepedőt. Legalábbis Polt Péter erről tájékoztatta Mesterházy Attila és Szakács László szocialista politikusokat.

Az MSZP országgyűlési képviselői három kérdéssel fordultak a Legfőbb Ügyészséghez:

  • Megállapították-e ki, milyen bűncselekményt követett el, hiszen az információk alapján zsarolás, hűtlen kezelés, korrupció, kábítószer használat és birtoklás miatt is indult eljárás?
  • Másfél évvel a Borkai szexvideó megjelenése után történt-e bármilyen vádemelés az elindított nyomozások alapján, illetve tudja-e már a rendőrség, hogy ki az ördög ügyvédje?
  • Folyamatban van-e olyan eljárás (nyomozás vagy vádemelés), amely érinti Borkai Zsoltot?

Polt Péter tájékoztatása szerint zsarolás bűntette és más bűncselekmények miatt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nyomozó Főosztálya folytat nyomozást, melynek tárgya a

,,Borkai Zsolt és a társaságába tartozó személyek horvátországi hajóutazásán készített képfelvételek nyilvánosságra hozatalával való, vagyoni előny szerzése végett fenyegetések vizsgálata”. 

Tehát azok ellen indult eljárás, akik bemártották az egykori fideszes, és magát keresztény családapának beállító politikust.

Mindenesetre a nyomozás során beszerzett bizonyítási eszközök az eddigiekben bűncselekmény megalapozott gyanúját hét személlyel szemben támasztották alá, őket a nyomozó hatóság vagyon elleni erőszakos, valamint emberi méltóság és egyes alapvető jogok elleni bűncselekmény miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

Ettől elkülönítve

,,kábítószer birtoklásával elkövetett kábítószerrel visszaélés vétsége miatt a horvátországi hajóutazáson nem Borkai Zsolt volt győri polgármester baráti körének tagjaként résztvevő személy gyanúsítotti kihallgatására sor került, a megalapozott gyanú tárgyát képező cselekmény az alapügyben érintett hajóúthoz nem kapcsolódik”. 

Ezenkívül a nyomozásnak más egészséget veszélyeztető, valamint nemi élet szabadsága szabadsága és nemi erkölcs elleni bűncselekmény is tárgyát képezi, azonban ezen bűncselekmények ügyében gyanúsított kihallgatására nem került sor. 

Ezen felül elutasították – bűncselekmény hiányában – az adriai-tengeri hajóúton történt kábítószer-fogyasztás ügyében tett feljelentést a Nemzeti Nyomozó Irodában.

Elutasították továbbá – szintén bűncselekmény hiányában – Szabó Tímea feljelentését is, mely az Audi AG-nek esetlegesen átjátszott földterületekre vonatkozott. 

Ugyanakkor Borkai Zsolt volt győri polgármestert érintően vagyon elleni és hivatali bűncselekmény gyanúja miatt az NNI Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya nyomozást folytat, melynek keretében gyanúsított kihallgatására nem került sor. Illetve az is kiderült, hogy egy másik elkülönített ügy, ami szintén egy egészséget veszélyeztető bűncselekmény gyanújában indult, szintén nem érinti “az adriai-tengeri hajóúton” részt vett személyeket.

Tehát egyelőre nem tudni, hogy ki lehet a Borkai-orgiát kirobbantó, illetve a Fidesznek az önkormányzati választásokon komoly veszteséget okozó Ördög ügyvédje sem.  

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Enyhül a kánikula a héten

Kánikulával kezdődik a hét, de aztán előbb egy, majd várhatóan még egy hidegfront is eléri az országot, hatásukra pedig több fokkal visszaesik a hőmérséklet. A hét második felében már jellemzően 30 Celsius-fok alatt alakulnak a csúcsértékek, vasárnap néhol csak 20 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink