Nem sok jóra számíthatunk Makó idei költségvetését illetően

A polgármester eredetileg péntekre tervezett tájékoztatója váratlanul hétfőre került, Mucsi Tamás ellenzéki önkormányzati képviselő pedig néhány részletet közölt a költségvetési egyeztetésről.

,,Sikerült ugyanolyan alapokra helyezni a költségvetést, mint tavaly”

– Mucsi elmondása szerint ezzel kezdte Farkas Éva Erzsébet azt az egyeztetést, amit csak az ellenzéki képviselőknek szerveztek. Mint az ismert, a tavalyi költségvetés annyira stabil volt, hogy már a járványhelyzet előtt összeomlott. Még a polgármester is arról beszélt, hogy a vírushelyzet tetőzte ezt a rossz alaphelyzetet.

Mucsi tájékoztatása szerint a tervezetben nem szerepel az egyesületek, nyugdíjas klubok támogatása, de a járdaprogram is ki van húzva, a START-járdaprogramból várható minimális járdafejlesztés.

A képviselő tájékoztatása szerint a polgármester február 3-án fogadta volna el a költségvetést egyszemélyben, de sikerült meggyőzni, hogy másképp legyen. Mucsi Tamás véleményező testületi ülést javasolt (ami pl. Hódmezővásárhelyen is működik), vagy halasszák el, hogy a testület meg tudja vitatni.

Hozzátette, az elmúlt évhez képes kompromisszumképesebb a városvezetés az ellenzékkel szemben, azonban a költségvetésben több rész is elfogadhatatlan számukra.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Kiderült a makói Fidesz összes jelöltje

Lázár János feltöltött egy fotót az oldalára, amin rajta kívül kilenc fő látható, Farkas Éva mint polgármesterjelölt és még nyolcan, akik vélhetően a Fidesz képviselőjelöltjei lesznek Makón.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink