Szegedi Jobbik: Az Orbán-rezsim megcsúfolja és gúnyt űz a szegediekből és az egyetemi polgárokból

A Jobbik Szegedi Szervezete „tudomásul vette”, hogy a száz éves egyetemi múltunk miatt a korábbi Ferenc József Tudományegyetemet, a Magyar Királyi Horthy Miklós Tudományegyetemet, a József Attila Tudományegyetemet és a mai elnevezésén: a Szegedi Tudományegyetemet át akarja alakítani az Orbán-rezsim olyan „demokratikus” módon mint, ahogy Aljakszandr Rihoravics Lukasenka fehérorosz barátja tenné – írja oldalunknak eljuttatott közleményében az ellenzéki párt.

A szegedi Jobbik görbe tükröt tartva az alábbiakat javasolja a kormánynak:

  • legyen a szegedi egyetem új neve Első Viktoriánus Képző,
  • A kuratóriumba Novák Katalin helyett Varga Juditot kérnék, ,,mivel kifinomult érzéke van a közösségi médiához és az ingatlan ügyekhez is kiválóan ért”,
  • ,,Nemesi Pál exkommunista, feltőkésített nemzeti „gondolkodó” helyett javasolnánk a nemzet gázszerelőjét Mészáros Lőrincet. Később eláruljuk, hogy miért fontos az, hogy a csövekhez és az ereszek szereléshez is értsen valaki“,
  • ,,Rovó László városi koronavírusterjesztő helyett egy egészségesebb talpnyalóra lenne szükségük Lehota Tamás személyében. Ő legalább írtja a vírust és tényleg rezsim fun”,
  • Szabó Gábor lojalitása mindig is bizonytalan volt, ezért inkább Csányi Sándort javasolják, ha már úgyis a Pick Zrt. Szegeden van.

Szintén egy fricskaként megjegyezve, az alábbik oktatókat javasolják:

  • ,,Nem hagyhatunk az út szélén, ill. az eresz szélén senkit, ezért egy olyan szakjogász gurut javasolunk rektornak, mint Szájer József.”
  • ,,Fontosnak tartjuk, hogy a pedagógia és gyermeknevelési tanszéken lehetőséget kapjon Kaleta Gábor is, mivel bőven van elég kép anyaga több évtizednyi prezentációra.”
  • ,,Társadalomtudományok és bölcsészet terén fontolóra kellene venni Borkai Zsoltot, aki biztosan szót tud érteni a hölgyekkel, de akár agrár vonalon is el tudjuk képzelni, mivel kiválóan vezeti a Győr melletti ménes birtokát.”
  • Gazdaság és területfejlesztés területén számítanának Boldog István fideszes képviselőre, ,,mert a közpénzek profi felhasználása elengedhetetlen a XXI. században.”
  • Média szakon is erősíthetünk Bayer Zsolttal, Jeszenszky Zsolttal, vagy éppen Gajdics Ottóval.

,,Természetesen a fenti javaslat nem a Jobbik Szegedi Szervezetének valós követelése, hanem a görbe tükre annak az arcátlan és erőszakos átalakításnak, amit az Orbán-rezsim végre kíván hajtani. Megcsúfolják és gúnyt űznek a szegediekből és az egyetemi polgárokból, amit nem tűrhetünk szó nélkül mi sem. Az SZTE hallgatói, dolgozói és szakszervezetei most is számíthatnak a Jobbik Szegedi Szervezetére és ha kell akkor az utcáról fogjuk visszaszerezni az egyetemünket, amelyet a XX. század viharai sem tudtak megtörni”

– közölte a Jobbik szegedi szervezete.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Tizenegyesgóllal nyert a Makó FC

A makóiak a Dabas ellen győztek. Rossz hír, hogy Babolek Zoltánnak vélhetően elszakadt a térdszalagja, hordágyon hozták le a pályáról, majd mentő vitte el már az első percben, miután egy elcsúszó dabasi játékos ráesett.

Tovább »

Félezer benzinkút zárhat be nyáron

Akár 500-600 benzinkút is bezárhat június 1-jével, ha nem történik változás, a töltőállomások ugyanis egyre nehezebb helyzetben vannak. A Független Benzinkutak Szövetsége hárompontos javaslatcsomagot állított össze a helyzet rendezésére – számolt be róla az ATV Híradó.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Ez áll az Európai Bizottság jogállamiságról szóló levelében

A 444.hu állítása szerint birtkokukba jutott a feltételességi mechanizmus elindításáról szóló levél, amelyben az Európai Bizottság (EB) 50 oldalon keresztül fejti ki, hogy a magyar államot pénzvesztéssel fenyegető eljárás több mint tíz éve megoldatlan problémák miatt indult, és hogy miért látják bizonyítottnak a pénzvesztést és a jogállamiság sérelmét Magyarországon.

Tovább olvasom »