Nem tudják lezárni a főteret, így elmarad a Hagymafesztivál

A jelenleg érvényes szabályok szerint 500 főnél nagyobb rendezvényt csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogatnak, így képtelenség körbekeríteni Makó főterét – hangzott el a péntek reggeli sajtótájékoztatón, ahová a Makói Csípős szerkesztősége nem kapott meghívást. Érdekesség, hogy a fesztivál tervezett időpontja előtt két héttel, augusztus 20-án, nagyszabású ünnepséget szerveznek Budapesten, hiszen a rendelet szerint az akkor megvalósuló rendezvényeken korlátozások nélkül lehet majd szórakozni.

Barna Gábor, a városmarketing-iroda vezetője a fideszes médiumoknak megtartott sajtótájékoztatón elmondta: tavasszal kezdték a szervezőmunkát, bízva abban, hogy a magas átoltottság miatt a korlátozások megszűnnek. Ez nem történt meg, így lemondták a fesztivált. Elmondása szerint lehetetlen annyi biztonsági őrt leszerződtetni, aki tudja ellenőrizni a beléptetést és le tudná zárni a főteret.

A marketingcsoport vezetője, Gergely Gábor arról beszélt, kárpótlásul ingyenes mozijegyet, vagy fürdőbelépőt igényelhetnek a makóiak a város honlapján, szeptember 3-tól kezdődően.

A makói önkormányzat korábban is adott ingyen fürdőbelépőt. Igaz, a korlátozások miatt 2020-ban alig volt nyitva fürdő, azt ígérték az ajándékbelépők érvényességét meghosszabítják. Erről azóta sem közöltek többet.

Érdekesség, hogy a múlt héten a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint felfüggesztik a korlátozásokat, ami azt jelenti, hogy sem az augusztus 20-i ünnepségsorozaton, sem a budapesti fogathajtó-Eb-n, valamint az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson sem fogják kérni a védettségi kártyát, nem lesz létszámkorlátozás, az eseményeket bárki látogathatja. Ez a rendelet vonatkozik az önkormányzati rendezvényekre is.

Az augusztus 20-i ünnepségsorozat a Hagymafesztivál tervezett időpontja előtt két héttel lesz, a fogathajtó-Eb pont azon a hétvégén, a Ferenc pápa látogatásával egybekötött Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust pedig szeptember 5. és 12. között tartják meg Budapesten.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

33 éve hunyt el Csanádi Imre, költő, író, műfordító, balladagyűjtő; publicista, szerkesztő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink