📺 Nem volt beoltva, ezért nem vizsgálták tovább – állítja egy szombathelyi férfi

Nincs beoltva, ezért nem vizsgálták tovább a pulmonológián – állítja egy 54 éves szombathelyi férfi, akit háziorvosa utalt be nehézlégzés és fulladás miatt a városi pulmonológiára. Az ambuláns lapján az szerepel, hogy a légzésfunkció-vizsgálatot a védettség hiányában nem végezték el.

A férfi állítása szerint nem tudta, hogyha ha PCR-tesztet csináltat, akkor elvégzik a vizsgálatot, és nem is szóltak neki arról, hogy van egy ilyen lehetőség. Elmondása szerint a tesztet szívesen kifizette volna, de beoltatni nem fogja magát és azt tervezi, hogy betegjogi képviselőhöz fordul. 

Zeller Judit, a TASZ jogásza szerint ebben az esetben a tájékoztatás, az informálás hiánya a problémás és egyébként az lenne az ideális, ha mindenkit ingyen tesztelnének. Rusvai Miklós virológus az RTL Híradónak elmondta, etikai okból az oltás hiánya nem lehet akadálya semmilyen orvosi beavatkozásnak, járványtani szempontból viszont lehet kockázata egy légzésfunkció-vizsgálatnak és vakcina hiányában a teszt lett volna a jó megoldás. Az RTL Híradó az ügyben érintett kórházat is megkereste, azt állítják, hozzájuk nem érkezett panasz a betegtől, de belső vizsgálatot indítottak. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Élő fákat vágtak ki Gerizdesen

A Soproni utcában (is) élő fákat vágnak ki az utcán – tájékoztatta a Makói Csípőst egyik olvasónk. A kérdésére, miszerint a háztulajdonos tud-e róla azt válaszolták: nem tudják ki a gazda, de nekik van egy listájuk. Ez közterület és kivágják a fákat.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Petíció indul az őszi szünet elmaradása ellen

Az idei tanévben már biztosan nem lesz őszi szünet, a kormány pedig meghosszabbította a téli vakációt – ezt a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be a Kormányinfón csütörtökön. Az Adom Diákmozgalom petíciót indított az őszi szünet elhalasztása miatt – tudta meg az ATV Híradója.

Tovább olvasom »

A nap témája: Orbán titokzatos külföldi forrástól kérne 11 ezer milliárd forintnyi hitelt

,,A szükséges pénzügyi forrásokat az Európai Unió megígérte. Ha a brüsszeli bürokraták mégsem adják ide azt a pénzt, ami Magyarországnak jár, akkor más pénzügyi forrásokból szerezzük be a szükséges összeget. Az erről szóló tárgyalásokat az Európai Unióval és más nemzetközi partnereinkkel el is indítottuk” – Orbán Viktor ezekkel a mondatokkal zárta a parlamenti őszi ülésszak nyitó beszédének (talán) legfontosabb részét. 

Tovább olvasom »