Német nyugdíjasok köszönték meg a makói és nagylaki rendőrök munkáját

Egy német nyugdíjas házaspár volt a tulajdonosa azoknak a nagyértékű kerékpároknak, melyeknek megtalálásáról júniusban a police.hu is beszámolt. Az Olaszországban ellopott bicikliket a nagylaki rendőrök találták meg és a makói rendőrök adták vissza.

A kerékpárokat 2021 augusztusának első napjaiban a Makói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársaitól vették át a boldog tulajok. Az „e-bike”-okat a Deggingenből érkező nyugdíjasok olaszországi nyaralása alatt lopták el még júniusban a Garda-tó mellől. Ugyanebben az időben még három hasonló biciklit loptak el az ismeretlenek.

A sértettek a lopást észlelve az olasz rendőrséghez fordultak, akik azonnal megkezdték az adatgyűjtést. A német összekötő tisztek segítségével felvették a kapcsolatot a magyar kollégáikkal, hiszen az az információ jutott a birtokukba, hogy a járműveket Romániába szeretnék csempészni Magyarországon keresztül. A lopás bejelentésétől számított néhány órán belül a Nagylak Határrendészeti Kirendeltség határrendészei egy román kisteherautóban június 4-én a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen tartóztatták fel a járműveket szállító kisteherautót. A raktérben egy matraccal letakarva öt, feltételezhetően lopott „e-bike”-ot találtak a rendőrök, melyek értéke megközelítette az 5 millió forintot.

Az ügyben a nyomozók pénzmosás megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. Az értékes kerékpárokat jogos tulajdonosaik most elégedetten vettek át a Makói Rendőrkapitányság munkatársaitól, megköszönve a magyar rendőrség munkáját.

(police.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink