Nemzetközi sakkversenynek ad otthont Makó

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Hagymatikum Duocor Kupa nemzetközi sakkversenyt. A négynapos tornára az ország számos pontjáról érkeztek, valamint külföldi versenyzők is asztalhoz ülnek. Makói sakkozók is szép számmal neveztek.

Összesen 52 sakkozó indult. A makóiakon kívül jöttek Szegedről, Hódmezővásárhelyről, Szentesről, Orosházáról, Békéscsabáról, Budapestről, Kecskemétről és Kiskunfélegyházáról, valamint Szerbiából és Romániából 2-2 fő.

Az 52-ből 14 játékos is 18 éven aluli. A két legfiatalabb két helyi, a Győri testvérek, akik 10 évesek, Szalai Anita 11 éves és Takács Tamás is ifjúsági játékos. A makóiak közül még Martonosi Ádám, Králik Attila, Kópiás Ferenc, Nagy Kristóf, Balássy Gábor, Dr. Kovács Arthur, Csikós Mihály nevezett – tudtuk meg Horváth Zsolttól.

A szervező Duocor-Makói SVSE sakk szakosztályának ügyvezető elnöke a Makói Csípősnek elmondta: nagyon elégedettek a részvétellel, Kelet-Magyarországon 50-60 fő jónak számít, a Dunántúlon szokott lenni 70-80 versenyző. Többen kísérővel érkeztek, terveztek kikapcsolódást is a városban. Akik jönnek, azok szeretik Makót, mert bár kisváros, mégis megvan a hangulata – ecsetelte.

A korábbi évekhez képest változás, hogy most egy csoportban szerepel mindenki. Főleg mesterjelölteket vártak, vagy akik éppen csak megszerezték a versenyengedélyüket. A mestereket most kivették a nevezésből. A négy nap alatt hét fordulót játszanak.

A verseny vasárnap ér véget, aznap több díjat is kiosztanak majd. Hét fődíj van az első hét helyezettnek; különdíjat kap a legjobb 14 év alatti játékos, a legjobb 18 év alatti, a legjobb női játékos, a legjobb 60 év feletti, a legjobb makói. Továbbá öt különdíjat adnak a makói Tesco-nak köszönhetően ún. értékszám alapján.

Horváth Zsolt külön megköszönte a Duocor Ipari Bt. ügyvezető igazgatójának, Gábor Zoltánnak a támogatását, aki már a kezdetek óta a verseny mellett áll, valamint Farkas Éva Erzsébet polgármesternek, aki rendelkezésükre bocsátotta a Korona emeleti közösségi terét.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink