Népessségarányosan Csongrád-Csanád megyében szavaztak a legtöbben

Az ellenzéki előválasztás második fordulójában 33.230-an adták le szavazatukat a megyében. Ez 8,1%-ot jelent, ami országosan a legtöbb.

Népességarányosan, azaz százalékos értékben Csongrád-Csanád megyében volt a legnagyobb a részvétel, 406.205 lakosból 33.230 ember voksolt, ami a népesség 8,1%-a. Pest megyében szintén magas, 7,1%-os volt a részvétel. A Nógrád megyei szavazókat tudták legkevésbé mozgósítani, itt az 195.923 lakosból 7.415-en mentek el szavazni, ez pedig 3,7% részvételi arányt jelent.

Fontos hozzátettni, hogy ezek az arányok nem teljesen pontosak, mivel az előválasztás második fordulójában lakcímtől függetlenül bárhol lehetett szavazni. Azaz az adatok nem az adott helyre bejelentett lakosok, hanem a voksukat ott leadók szavazatait mutatják.

Az Országos Előválasztási Bizottság határozatában állapította meg a végeredményt vasárnap éjszaka:

  • Összes résztvevő: 662.353
  • Összes érvényes szavazat: 655.237
  • Összes érvénytelen szavazat: 7.116

Miniszterelnök-jelölti eredmények:

  • Márki-Zay Péterre leadott összes szavazat: 371560 (56,71%)
  • Dobrev Klárára leadott összes szavazat: 283677 (43,29%)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

📺 Az OTP bankautomatát telepít Kiszomborra

Az OTP már biztos jön, a szerződést aláírtuk, a helyszínbejárás megtörtént – árulta el Szirbik Imre polgármester a keddi testületi ülésen. Kiszomboron ősszel zárt be a Takarékbank és az ATM-et sem üzemeltette tovább.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A makói önkormányzat úgy vállalta a kisposta üzemeltetését, hogy 373 milliós tartozása van mások felé

Mint az ismert, Makó fideszes vezetése komoly megszorításokról döntött tavaly ősszel, többek között önkormányzati fenntartású intézményeket zártak be. Ezután bezárta a makói újvárosi kispostát az állami cég, a városvezetés azonban úgy döntött, az állami szolgáltatóra mégis van pénz. Az Átlátszó közadatigényléséből kiderül, mindeközben Makó adós a szállítóinak.

Tovább olvasom »