Népessségarányosan Csongrád-Csanád megyében szavaztak a legtöbben

Az ellenzéki előválasztás második fordulójában 33.230-an adták le szavazatukat a megyében. Ez 8,1%-ot jelent, ami országosan a legtöbb.

Népességarányosan, azaz százalékos értékben Csongrád-Csanád megyében volt a legnagyobb a részvétel, 406.205 lakosból 33.230 ember voksolt, ami a népesség 8,1%-a. Pest megyében szintén magas, 7,1%-os volt a részvétel. A Nógrád megyei szavazókat tudták legkevésbé mozgósítani, itt az 195.923 lakosból 7.415-en mentek el szavazni, ez pedig 3,7% részvételi arányt jelent.

Fontos hozzátettni, hogy ezek az arányok nem teljesen pontosak, mivel az előválasztás második fordulójában lakcímtől függetlenül bárhol lehetett szavazni. Azaz az adatok nem az adott helyre bejelentett lakosok, hanem a voksukat ott leadók szavazatait mutatják.

Az Országos Előválasztási Bizottság határozatában állapította meg a végeredményt vasárnap éjszaka:

  • Összes résztvevő: 662.353
  • Összes érvényes szavazat: 655.237
  • Összes érvénytelen szavazat: 7.116

Miniszterelnök-jelölti eredmények:

  • Márki-Zay Péterre leadott összes szavazat: 371560 (56,71%)
  • Dobrev Klárára leadott összes szavazat: 283677 (43,29%)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Magyarország is támogatja az új szankciókat, még ha mást is állít a kormány

Azzal kapcsolatban, hogy Magyarország ellenzi a további szankciók bevezetését, Peter Stano külügyi szóvivő felidézte Josep Borrell külügyi főképviselő csütörtöki nyilatkozatát, amelyet Borrell 27 (ezt kétszer is elmondta) tagállam nevében tett. Ebben a következő szerepel: ,,partnereinkkel együttműködve a lehető leghamarabb további korlátozó intézkedéseket terjesztünk elő Oroszországgal szemben.”

Tovább »

A nap idézete

77 éve hunyt el Bartók Béla, magyar zeneszerző, zongoraművész, népzenekutató, a közép-európai népzene nagy gyűjtője, a Zeneakadémia tanára; a 20. század egyik legjelentősebb zeneszerzője.

Tovább »

Legyőzte a paksiakat a Makó FC

Egyórányi játék után 2-0-ra vezettek a hazaiak, a paksi erőfeszítések csak a szépítésre voltak elegendőek. A makóiak a középmezőnyben tartózkodnak a tabellán.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább olvasom »