Névre szólóan kapják meg a kormány propagandalapját a makói nyugdíjasok is

Jókor nevű lapot a nyugdíjasok számára készítette a kormányzat annak érdekében, hogy az idősek számára is könnyen elérhetővé tegye a kormányzati propagandát. A héten megérkezett a makói postaládákba is az újság.

Magyar Hang közérdekű adatigényléséből kiderült, hogy a 2,13 millió példányban kinyomtatott Jókor első számának postázása 235 940 100 forintba került az államkincstárnak. Ugyanakkor kiderült, hogy a 16 fényes oldalon megjelenő lap tartalmát nem az államkincstár állítja elő. A kincstár idén májusban kötött szerződést a Miniszterelnöki Kabinetirodával, amely szerint az államkincstár pusztán kiadója és megszemélyesítője a Jókor című lapnak, amelyet a Miniszterelnöki Kabinetiroda rendelt.

Orbán Viktor a legfrissebb számban arról írt, hogy az egészségügyi és gazdasági válság már több mint egy éve sújt bennünket, jelentősen megváltoztatta a mindennapokat a járvány elleni küzdelem, de már ötféle oltás érhető el Magyarországon és ezeket ingyenesen lehet beadatni. Közlése szerint uniós összehasonlításban az oltások beadása jól halad, elsők közé tartozunk és hamarosan azok is minél előbb megkapják, akik még nem jutottak hozzá.

A köszöntőben nem esik szó az elhunytak nagyon magas számáról, és elmarad a részvétnyilvánítás azoknak az olvasóknak, akik esetleg elvesztették valamelyik hozzátartozójukat

– állapítja meg a media1.hu.

Az oltási program sikerességéről szóló rész után arra terelődik a szó, hogy a kormány megbecsüli a nyugdíjasokat, és olyan intézkedések kerülnek szóba mint a 13. havi nyugdíj, amelyet a lap borítója is hangsúlyoz, felkiáltójellel és buborékba téve adva nyomatékot ennek.

A miniszterelnök egyébként az előző, 11 évvel ezelőtti MSZP-kormányt bírálja a lapban.

Orbán köszöntője alatt Müller Cecília országos tisztifőorvos gondolatai olvashatók. Ebben „oltakozásra” buzdítja az olvasókat és azt hangsúlyozza, hogy minden vakcina biztonságos.

A többi írásban is az idősek megbecsülése köszön vissza. Téma a koronavírus is, de a miniszterelnök leveléhez hasonlóan pozitív, propaganda jellegű fókusszal.

A lap kinyitását nyereményjátékkal és rejtvénnyel ösztönzik és olyan ismert személyiségek szerepeltetésével, mint a címlapon lévő Szerednyey Béla színművész. Feltűnik az újságban Besenyei Péter műrepülő pilóta, aki horgászattal kapcsolatos gondolatait osztja meg és Kudlik Júlia, valamint Gergely Róbert is szerepel a kiadványban, mely ezenkívül a szerencsejátékozást, az állami lottójáték digitális változatát is népszerűsíti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Települési elismerést kapott a Földeák Polgárőr Egyesület

Az önkormányzat képviselő-testülete a Falunapot megnyitó ünnepi ülésén ,,Földeákért” címet adományozott a Földeák Polgárőr Egyesület részére. A kitüntetéssel járó, külön erre az alkalomra készített díszoklevelet és emlékplakettet Vas Tibor, az egyesület elnöke vette át.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink