Nincs felelőse, hogy 5 milliárd forint értékű PCR-tesztet kellett megsemmisíteni

Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője írásbeli kérdést nyújtott be Kásler Miklós emberierőforrás-miniszternek, hogy megtudja, ki a felelős a korábban kidobott PCR-tesztekért.

A képviselőnek a miniszter helyett Kontrát Károly, a belügyi tárca államtitkára válaszolt. Mint levelében írja „Tájékoztatom, hogy az egészségügyben a legfontosabb szempont a betegbiztonság, éppen ezért az ellátás során nem használható fel olyan eszköz vagy készítmény, amely lejárt szavatosságú.” Hozzáteszi: „a rövid idő alatt eredményt adó gyorstesztek megjelenése visszaszorította a PCR-tesztek felhasználási mennyiségét, azok szavatossági ideje az ellátórendszer rendelésállományának lecsökkenése következtében lejárt, az Országos Kórházi Főigazgatóság elrendelte megsemmisítésüket.”

Ezzel lényegében azt mondta, hogy azért nincs felelős, mert ki kellett dobni a PCR-teszteket, amelyekre nem is volt igény – írja a 24.hu.

Mivel senki nem hibázott, az ellátás pedig kárt nem szenvedett, így vizsgálat lefolytatása sem indokolt. A belügyi államtitkár szerint a „tesztelés ingyenessé tételének lehetőségét az Operatív Törzs a külföldi minták mentén folyamatosan vizsgálja.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

108 éve hunyt el Pósa Lajos, költő, meseíró, dalszerző, a magyar gyermekirodalom klasszikusa.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink