Lezárt nyomozás: tankolókártyával jogosulatlanul több ezer liter üzemanyagot vásárolt

A Makói Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy férfi ellen, aki egy vállalkozás tankolókártyáját jogosulatlanul használva több ezer liter üzemanyagot vásárolt saját felhasználásra és eladásra egyaránt.

A megalapozott gyanú szerint a 41 éves elkövető 2021. február – május között csaknem 70 alkalommal, közel 8000 liter üzemanyagot tankolt egy külföldi cég tankolókártyájával, melyet jogosulatlanul vett magához korábbi munkáltatójától. Az előszállási férfi több mint 3 millió forint kárt okozott a vállalkozásnak. Az eljárás során elvégzett adatgyűjtés és tanúkutatás eredményeként a makói nyomozók azonosítottak a feltételezett elkövetőt és a dunaújvárosi egyenruhásokkal együttműködve előállították a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra.

A gyanúsított a kihallgatása során beismerő vallomást tett, ellene csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A rendőrök az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek.

(police.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

Ma lenne 50 éves Benedek Tibor, háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó, edző.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A Momentum szegedi politikusa szerint sem lehet kitermelni a makói gázt

A Momentum szegedi alelnöke, Halász Noémi, földtudományi szakember szerint a makói gázkitermelés sokkal nehezebb annál, mint ahogy Gulyás Gergely gondolja. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón arról beszélt, hogy növelik a hazai gázkitermelést 1,5 milliárd köbméterről legalább 2 milliárd köbméterre, a mostani gázár mellett a makói palagáz kitermelése is megéri.

Tovább olvasom »