Lezárt nyomozás: tankolókártyával jogosulatlanul több ezer liter üzemanyagot vásárolt

A Makói Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy férfi ellen, aki egy vállalkozás tankolókártyáját jogosulatlanul használva több ezer liter üzemanyagot vásárolt saját felhasználásra és eladásra egyaránt.

A megalapozott gyanú szerint a 41 éves elkövető 2021. február – május között csaknem 70 alkalommal, közel 8000 liter üzemanyagot tankolt egy külföldi cég tankolókártyájával, melyet jogosulatlanul vett magához korábbi munkáltatójától. Az előszállási férfi több mint 3 millió forint kárt okozott a vállalkozásnak. Az eljárás során elvégzett adatgyűjtés és tanúkutatás eredményeként a makói nyomozók azonosítottak a feltételezett elkövetőt és a dunaújvárosi egyenruhásokkal együttműködve előállították a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra.

A gyanúsított a kihallgatása során beismerő vallomást tett, ellene csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A rendőrök az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek.

(police.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Jogerősen életfogytiglanra ítélték Szilágyi István fiát

Helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését és jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön azt a férfit, aki 2020 májusában kalapáccsal agyonverte édesapját. A bírósági közlemény nem nevezte meg, de az áldozat Szilágyi István színművész.

Tovább olvasom »