Novák Katalin meg akarja teremteni a nemzeti egységet

A magyar emberek többsége vágyakozik a nemzeti egység után, még akkor is, ha ezzel nem minden pillanatban vannak tisztában – mondta Novák Katalin megválasztott köztársasági elnök a Kossuth rádió péntek esti adásában.

Novák személyes vállalásának nevezte a nemzeti egység kifejezését, amit nehéz, de nem lehetetlen feladatnak lát. „Sok-sok olyan törésvonal van, amelyeken felül kell emelkedni.”

Elmondása szerint arra törekszik, hogy a köztársasági elnöki tisztség ellenére ne változzon, „honnan jöttem, hogy ki vagyok és milyen örökséget kaptam”, valamint azok a viszonyítási pontok, amit Isten, a hit, a család, a barátok jelentenek. „mindannyiunk családtörténetében benne van a magyar történelem és a magyar történelemben benne van mindannyiunk családtörténete.”

A műsor házigazdája, Balog Zoltán református püspök, korábbi miniszter arról is kérdezte Novákot, mit jelent számára a hitéről beszélni, mivel közéleti szereplők esetében „ez gyakran tud megosztó lenni”. Novák azt mondta, felnőtt fejjel ébredt rá, mennyire fontos szerepet játszik Isten és az Istenbe vetett hit az életében, hogy annak minden területén meghatározóan jelen van.

(MTI nyomán)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »