Novák Katalin meg akarja teremteni a nemzeti egységet

A magyar emberek többsége vágyakozik a nemzeti egység után, még akkor is, ha ezzel nem minden pillanatban vannak tisztában – mondta Novák Katalin megválasztott köztársasági elnök a Kossuth rádió péntek esti adásában.

Novák személyes vállalásának nevezte a nemzeti egység kifejezését, amit nehéz, de nem lehetetlen feladatnak lát. „Sok-sok olyan törésvonal van, amelyeken felül kell emelkedni.”

Elmondása szerint arra törekszik, hogy a köztársasági elnöki tisztség ellenére ne változzon, „honnan jöttem, hogy ki vagyok és milyen örökséget kaptam”, valamint azok a viszonyítási pontok, amit Isten, a hit, a család, a barátok jelentenek. „mindannyiunk családtörténetében benne van a magyar történelem és a magyar történelemben benne van mindannyiunk családtörténete.”

A műsor házigazdája, Balog Zoltán református püspök, korábbi miniszter arról is kérdezte Novákot, mit jelent számára a hitéről beszélni, mivel közéleti szereplők esetében „ez gyakran tud megosztó lenni”. Novák azt mondta, felnőtt fejjel ébredt rá, mennyire fontos szerepet játszik Isten és az Istenbe vetett hit az életében, hogy annak minden területén meghatározóan jelen van.

(MTI nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Magyarország is támogatja az új szankciókat, még ha mást is állít a kormány

Azzal kapcsolatban, hogy Magyarország ellenzi a további szankciók bevezetését, Peter Stano külügyi szóvivő felidézte Josep Borrell külügyi főképviselő csütörtöki nyilatkozatát, amelyet Borrell 27 (ezt kétszer is elmondta) tagállam nevében tett. Ebben a következő szerepel: ,,partnereinkkel együttműködve a lehető leghamarabb további korlátozó intézkedéseket terjesztünk elő Oroszországgal szemben.”

Tovább »

A nap idézete

77 éve hunyt el Bartók Béla, magyar zeneszerző, zongoraművész, népzenekutató, a közép-európai népzene nagy gyűjtője, a Zeneakadémia tanára; a 20. század egyik legjelentősebb zeneszerzője.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink