Novák Katalin Röszkén: a magas magyarországi átoltottság vonzani fogja a migránsokat

,,Legyőztük” a vírust, jöhetnek újra a migránsok, legalábbis ami a kormányzati narratívát illeti. (Kiemelt fotó: illusztráció.)

Nemrég magyarországi látogatáson járt Santiago Abascallal, a spanyol szélsőjobboldali VOX párt elnöke, aki találkozott Orbán Viktorral, majd Novák Katalin Fidesz-alelnök, családokért felelős tárca nélküli miniszter elvitt Röszkére megnézni a tranzitzónát.

Közös sajtótájékoztatójukon Novák Katalin kiemelte, az Európai Unió külső határánál, Röszkénél a koronavírus-járvány lecsengésével a migrációs nyomás újbóli erősödésére számítanak. Ennek már láthatóak is a jelei, hiszen folyamatosan növekszik, az utóbbi időszakban megháromszorozódott az illegális határátlépések száma.

Beszélt arról is, hogy a magyar kormány a jövőben is meg fogja védeni az ország határait, hiszen még nagyobb vonzerőt jelent majd a magas átoltottság, illetve

a migránsoknak bizakodásra adhat okot, hogy Magyarországon beoltják őket, tehát ilyen értelemben az egészségüket is még inkább védve érezhetik.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Települési elismerést kapott a Földeák Polgárőr Egyesület

Az önkormányzat képviselő-testülete a Falunapot megnyitó ünnepi ülésén ,,Földeákért” címet adományozott a Földeák Polgárőr Egyesület részére. A kitüntetéssel járó, külön erre az alkalomra készített díszoklevelet és emlékplakettet Vas Tibor, az egyesület elnöke vette át.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink