Nyílt napot tartott a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium

Csaknem száz érdeklődő volt kíváncsi a rendőri hivatás rejtelmeire a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium nyílt napján. A program során számos szakterületi érdekességgel és a jelentkezéshez szükséges tudnivalókkal várták a fiatalokat.

A rendezvényen 2019. november 28-án vehettek részt a pályaválasztás előtt álló fiatalok. Az érdeklődőket az iskolában oktató rendőrök tájékoztatták a felvételi eljárás menetéről és a követelményekről, de tájékozódhattak az oktatás körülményeiről is.

Az iskola tanulói és a megye rendőrei több bemutatóval is készültek a látogatóknak, akik például bűnügyi technikusok előadásán vehettek részt és megnézhették az alaki szemle gyakorlatait. Az intézmény lőterén lehetőség adódott a rendőrség által használt lőfegyverek megtekintésére, de a tanulók az akadálypálya teljesítését is bemutatták az érdeklődőknek.

A pályaválasztás előtt álló fiatalok a jelentkezéshez szükséges információkat az iskola honlapján http://szrszg.hu/ találják meg.

(police.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Makóról Vásárhelyre viszik a súlyos covidos betegeket

Tekintettel arra, hogy COVID intenzív részleg jelenleg Hódmezővásárhelyen működik, így a makói telephelyünkön ellátott beteg állapotromlása esetén, amennyiben a beteg állapota potenciálisan intenzív terápiás ellátást igényel, úgy Hódmezővásárhelyre kerülnek átszállításra – olvasható a kórház honlapján a tájékoztatás, melyet Dr. Kallai Árpád főigazgató írt alá.

Tovább »

Jakab: a szabadságharcosnál tele lett a gatya

Úgy rögzítette az üzemanyagárat 480 forinton, hogy egy újjal nem nyúlt az adókhoz. A szabadságharcosnál tele lett a gatya. Kell a pénz, kell az adó,  hogy legyen miből kifizetni a 13.havi nyugdíjat – reagált a Jobbik elnöke a miniszterelnök reggeli rádióinterjújára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Hangszer adományokkal segítik a gyermekeket

A Zenedoktorok jótékony csapata nem csak gyerekeknek, nem csak betegeknek segít, fő eszközként a zene jótékony erejéből merítve. Kórházakban folyó tevékenységekhez a lakosság segítségét kérik, olyan megunt, de még jó állapotú hangszerek és zenei eszközök felajánlását várják, amelyekkel sikeresebb lehet a jótékonysági működés – közölte a Mátrix Közhasznú Alapítvány.

Tovább olvasom »