Nyolcadik helyen zárt a második számú makói csapat

2022. április 10-én játszották le a nemzeti sakk csapatbajnokság II. osztályának utolsó fordulóját.

Hazai környezetben egy elég harapós orosházi gárdával kerültünk szembe, akik a tabella első felében foglaltak helyet. Ellenfelünk a mérkőzés során dédelgetett egy nagyobb arányú győzelmet a harmadik hely megszerzésére, amely végül nem adatott meg. A makóiak a végsőkig küzdöttek, ahol két-három balszerencsés játszma követően a vendégek 3,5-8,5 arányú győzelemmel távoztak, így be kellett érnünk a bajnokság végén a 8. helyezéssel – tájékoztatta a Makói Csípőst Horváth Zsolt, a Duocor-Makói SVSE sakk szakosztályának ügyvezető elnöke.

A 12 táblás csapatbajnoki viadalon 2 táblán győzelmet és 3 táblán döntetlent értünk el.

Gratulálunk Csikós Mihálynak és Győri Bálintnak a teljes pontért! Döntetlen: Restás Péter, Králik Attila és Győri Gábor. Sajnáljuk Hajnal Bence játszmáját, hiszen óriási nyerést szalasztott el, míg Martonosi Ádám és Balássy Gábor nagyon stabil állást rontottak.

Külön elismerés Győri Gábor és testvére Bálint utánpótláskorú játékosainknak, akik már 10 évesen olyan magabiztos játékot és teljesítményt produkáltak, hogy nemcsak be tudtak kerülni a II. osztályú csapatunkba, hanem kijelenthető az is, hogy oszlopos tagjaivá váltak – jelentette ki Horváth.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

📺 Cigány nyelven szólalt fel először a Jobbik roma képviselője

Varga Ferenc, a Jobbik országgyűlési képviselője, a „Hogyan tovább felzárkózási programok?” – címmel szólalt fel. Kitért Sztojka Attila, a Fidesz cigány nemzetiségű képviselőjére, aki a kormány roma ügyekben eljáró politikusa. A jobbikos politikus cigány nyelven kezdte parlamenti szűzbeszédét.

Tovább »

A nap témája: Négyszer annyi pénzt fizet az állam az orosz gázért, mint amennyit beszedett a lakosságtól

Áprilisban közel négyszer annyiért vette meg a gázt az oroszoktól a magyar állami cég, mint amennyit itthon beszedett a lakosságtól a rezsicsökkentés keretében, így amikor majd ki kell fizetni az oroszoknak a gázszámlát, azon vaskos, akár 70 milliárd forint feletti összeg is szerepelhet – derül ki a Portfolio kalkulációiból.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

323 éve a néptelen és feldúlt Makó újra elkezdett benépesülni

A Szegedről visszavonuló törökök nagy pusztítást végeztek Csanád megyében, a Marostól északra. Ennek eredményeképpen 13 évig lakatlan pusztaság volt a terület, míg a Pozsonyi Kamara 1699. május 7-én négy esztendőre felmentette a Makóra visszatelepülőket mindennemű szolgálat és rendes és rendkívüli adó alól.

Tovább olvasom »