Nyolcadik helyen zárt a második számú makói csapat

2022. április 10-én játszották le a nemzeti sakk csapatbajnokság II. osztályának utolsó fordulóját.

Hazai környezetben egy elég harapós orosházi gárdával kerültünk szembe, akik a tabella első felében foglaltak helyet. Ellenfelünk a mérkőzés során dédelgetett egy nagyobb arányú győzelmet a harmadik hely megszerzésére, amely végül nem adatott meg. A makóiak a végsőkig küzdöttek, ahol két-három balszerencsés játszma követően a vendégek 3,5-8,5 arányú győzelemmel távoztak, így be kellett érnünk a bajnokság végén a 8. helyezéssel – tájékoztatta a Makói Csípőst Horváth Zsolt, a Duocor-Makói SVSE sakk szakosztályának ügyvezető elnöke.

A 12 táblás csapatbajnoki viadalon 2 táblán győzelmet és 3 táblán döntetlent értünk el.

Gratulálunk Csikós Mihálynak és Győri Bálintnak a teljes pontért! Döntetlen: Restás Péter, Králik Attila és Győri Gábor. Sajnáljuk Hajnal Bence játszmáját, hiszen óriási nyerést szalasztott el, míg Martonosi Ádám és Balássy Gábor nagyon stabil állást rontottak.

Külön elismerés Győri Gábor és testvére Bálint utánpótláskorú játékosainknak, akik már 10 évesen olyan magabiztos játékot és teljesítményt produkáltak, hogy nemcsak be tudtak kerülni a II. osztályú csapatunkba, hanem kijelenthető az is, hogy oszlopos tagjaivá váltak – jelentette ki Horváth.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink