Okospadokat telepítettek Makó több pontjára

Botlik Anita önkormányzati képviselő ötlete nyomán solar E-padok kerültek a Juhász Gyula térre, a Hold utcán a Kálvin iskola elé és a Ráday lakótelephez.

A képviselő oldalán számolt be az újdonságról. Ismertette: ezek az intelligens padok összegyűjtik a napenergiát, amelyet a padok minden más funkciójához felhasználnak. Az ülőfelület alatt napelemek vannak elhelyezve, amelyek összegyűjtik az energiát, ez fogja a töltőket, a Wi-Fi-t, a környezeti világítást, az érzékelőket, és a kijelzőt ellátni. Az ellenálló, szinterezett alumínium és ragasztott, edzett üveg kialakításuknak köszönhetően jól viselik a környezeti hatásokat. USB csatlakozókkal van ellátva és a Wi-Fi eléréssel kiegészítve kommunikációs pontként is funkcionál.

A padoknál a járókelők, turisták, kamaszok máris megnézhetik a számukra fontos, naprakész információkat, tölthetik okos készüléküket, miközben pár percet üldögélnek. Botlik Anita bízik benne, talán ezzel az újdonsággal is hozzá tudnak járulni a fiatalok helyben tartásához. Hozzátette, ehhez hozzágondolta a gerizdesi játszótéren hamarosan elkészülő felnőtt fitnesz parkot is.városrészbenvárosrészben

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink