Okoszebra: Hódmezővásárhelynek sikerült, ami Makónak nem

1,5 millió forintot nyert Hódmezővásárhely okoszebra kialakítására. A makói önkormányzat még 2018-ban pályázott, de se híre, se hamva az átkelőnek. Ez egyébként attól ,,okos”, hogy a benne lévő szenzorok érzékelik a gyalogost, ilyenkor bekapcsolódnak az úttestbe épített ledlámpák. 

A legutóbbi véleményező ülésen döntött egyöntetűen a testület arról, hogy pályázni fog a város okos zebrák létrehozására. Az első okos zebra a Tóalj és a Szentkirályi utcák kereszteződésében lesz, hiszen itt naponta több ezer jármű halad át. A rendőrséggel egyeztetve a városháza szakemberei választották ki a helyszínt. Az önkormányzat megnyerte az átkelő kialakítására benyújtott pályázatot – adta hírül a hódmezővásárhelyi önkormányzat.

A makói önkormányzat 2018 tavaszán jelentkezett a Generali pályázatára. A tervek szerint a forgalmas, Szegedi utca – Lonovics sugárút kereszteződéséhez került volna az okoszebra. Még idén januárban kerestük meg a biztosító cég alapítványát, hogy a makói pályázat nyert-e, vagy elutasították, azonban nem kaptunk választ. Mivel az önkormányzat sajtója nem adott hírt róla az elmúlt 2 évben, vélhetően nem nyert a makói pályázat.

(Kiemelt fotó: solarway.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink