Olasz Lajos évek óta sürgeti egy állatmenhely létrehozását Makón

Sok a kóbor állat és rengeteg a panasz az agresszív kutyákra. Fontos lenne egy kutya chippeltetést népszerűsítő kampányt indítania az önkormányzatnak és megbüntetni a felelőtlen gazdákat – fogalmazott a Makói Csípősnek Olasz Lajos, a makói Jobbik elnöke.

Jópár éve fontosnak tartod az állatvédelmet, mi ennek az oka?

Mindig is szerettem az állatokat, gyerekkorom óta. Nem véletlen mondják, hogy a kutya az ember legjobb barátja, a legtöbb állat egyébként is alapvetően szerethető lény és ők is szeretnek mindig, még ha nem is érdemeljük meg.

Fontosnak tartanám, hogy a lakókörnyezetemben, – ahol születésem óta élek, – ezek a szerethető teremtmények megfelelő biztonságban, komfortban éljenek. Sajnos a jelenlegi városvezetés nem fektet elég nagy hangsúlyt erre. Amióta legutóbb erről a témáról beszéltem, nem nagyon történt előrelépés. Sőt, még inkább hátralépés volt.

Mire gondolsz, milyen problémákat tapasztalsz?

Rengeteg az utcán a kóbor állat, én magam is napi szinten szembesülök vele, de másoktól is hallom. Nincsenek bechippelve, ennek az aránya szerintem kritikán aluli. Ezzel az önkormányzatnak foglalkoznia kellene, hiszen a makói embereket érdeklik az állatok, különösen a sajátjaik sorsa.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a legnagyobb közösségi oldalon minden második poszt arról szól, hogy elveszett állatot találtak, nincs benne chip, hol lehet a gazdája, ki tudná befogadni, stb. Makón nagyon jó emberek élnek és szívügyüknek tekintik az állatokat, az állatvédelmet hozzám hasonlóan.

Ehhez a civilek, – akik már segítettek a múltban és a jelenben, – szívüket, lelküket kitették, le a kalappal előttük. De ez már kevés, az anyagi erőforrásaik végesek, saját fizetésüket fektetik bele az állatvédelembe és az önkormányzatnak kellene segítséget nyújtania ilyen esetekben, akár anyagi jellegűt is.

Szerinted mi lehetne ezekre a megoldás?

Az már bebizonyosodott, hogy pénz van, mert hülyeségekre el lehet költeni, felesleges látványberuházásokra. Jó lenne olyanba fektetni ezt a pénzt, – akár egy állatmenhely formájában, – ami valójában érdekli a makói embereket. Bár már a Farkas Éva vezette önkormányzat többször bebizonyította, őket nem érdekli a makói véleménye, lásd a Bartók bezárását.

A kutya chippeltetést ellenőrizni kellene valamilyen formában, szükség esetén szankcionálni. Sok veszélyes kutyáról hallani, akik az ipari parkba igyekvő dolgozókat megtámadják, megkergetik Honvéd városrészben. Ezt és a megfelelő kutyatartási körülményeket is ellenőrizni kellene és ahol szükség van, ott segíteni, vagy intézkedni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

43 éve hunyt el Pilinszky János a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője, Baumgarten-díjas, József Attila-díjas és Kossuth-díjas.

Tovább »

A nap idézete

58 éve hunyt el Tamási Áron,  Kossuth-díjas magyar író. Leggyakrabban az ún. népi írók közé sorolják.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink