Olyanok is kaptak talajterhelésről tájékoztatót, akik rá vannak kötve a csatornára

A makói önkormányzat testületi döntés nyomán idén is elengedte a talajterhelési díjat azoknak, akik valamiért nem kötöttek rá a szennyvíz hálózatra. Ugyanakkor azoknak is küldött erről tájékoztatást, akik használják, tehát be van kötve az ingatlanuk. Az önkormányzat szerint hibás volt az Alföldvíz nyilvántartása.

A fent olvasható problémát jelezték a Makói Csípős olvasói is oldalunknak, illetve a Facebookon is felmerült és többen erről számoltak be. A téma a szerdai testületi ülésen is szóba került és Zeitler Ádám hozta fel. A pontatlan táblázat ismertetése után elmondta: amikor az Alföldvíznek feltűnt az eltérés, több évre évre visszamenőleg csatornahasználati díjat számláztak ki az érintett lakóknak és még 50 ezer forintnyi kötbér büntetést is.

Az önkormányzatra is tartozik, hogy a szolgáltatónál hogy lehet ilyen rendkívül pontatlan tábláza. Hogy foglalkoznak a városi szennyvíz-hálózat állapotával, ha nem is tudnak róla, hogy 30-50 ingatlan rá van kötve, de nem tudnak róla?

– fogalmazott az önkormányzati képviselő. Hozzátette, az ivóvíz-hálózat állapota is kérdéseket vet fel és szerinte meghívhatnák a vízszolgáltatót, hogy tájékoztassák a testületet a munkájukról.

A testületi ülésen az Innovációs és Városfejlesztési Iroda Műszaki csoportjának vezetője, Zsámboki Zsolt válaszolt, aki elmondta: ez az Alföldvíz belső anyaga, ebből dolgozik az önkormányzat is és ez alapján küldték ki a tájékoztatókat. Szerinte a szolgáltatónak adatvesztése lehetett. A városnál 25-30 ügyfél jelentkezett, próbáltak nekik segíteni és Zsámboki úgy véli, megoldják a lakosok problémáját.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap képe

Így szeretne Makó fürdőváros lenni: derékig érő gazzal találkozhatnak a turisták (és a helyiek) a Hagymatikum mögött.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap képe

Így szeretne Makó fürdőváros lenni: derékig érő gazzal találkozhatnak a turisták (és a helyiek) a Hagymatikum mögött.

Tovább olvasom »