Önkéntes munkával gyarapszik a kiszombori közösség

Korábban, az elmúlt rendszerben ezt bizony társadalmi munkának hívták, és számtalan lehetőséget kapott a polgár, hogy ingyen dolgozzon a falu vagy város érdekében. Volt egy időszak, amikor igen zokon vette a rendszer, ha valaki kihúzta magát e tevékenység alól. Mára már teljesen önkéntes ez a fajta tevékenység és a közért szívesen végzett munkáról van szó.

A Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör tagsága e téren nagyon jeleskedik, hisz minden tevékenységünk az önkéntes munkán alapul. De más civil szervezetek is azért jönnek létre, hogy egy vagy több magasabb közösségi cél érdekében tevékenykedjenek, dolgozzanak.

A honismereti körhöz az útvesztő kapcsán számtalan csatlakozó volt a történetük folyamán, valamint az idei évet nézve is sok ez a szám: Kis Géza, Paku Imre, Mágori László, Csuhaj Vanda, Ignnyáné Gera Magdolna.

A sírkert kapcsán alakult egy facebook csoport, akik bármikor szinte az első szóra jönnek, és megfogják a munka végét, ha szükséges a szombati nyitvatartásban vállalnak részt.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Elhunyt Csongrád megye korábbi rendőrkapitánya

Elhunyt dr. Lukács János György nyugállományú rendőr vezérőrnagy 2022. szeptember 21-én, Szegeden. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság egykori vezetője méltósággal viselt betegséget követően hunyt el 68 éves korában – írja a police.hu.

Tovább olvasom »