Orbán szerint jön élete legfontosabb csatája, az ellenzék pedig tanácstalan

A Győzikével felturbózott Békemenet csúcspontján Orbán Viktor miniszterelnök beszélt a Kossuth téren összegyűlt ünneplő tömeghez. A beszéde alatt gyakran váltogatta a kormányfő és a pártpolitikus közti szerepeit, mindenesetre az erő szó volt a legfontosabb üzenete. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Elmondta, 143 napja azért találkoztak, hogy megüzenjék az ellenzéknek, „hogy előre kell menni, nem hátra”, illetve „nem vagyunk jámbor lúzerek”, akik megijednek a baloldal mögött álló nemzetközi médiától, illetve „a Soros Györgyöktől”. Megüzentük, hogy harcolni fogunk – tette hozzá. Szerinte jól harcoltak a fideszesek, és nem is emlékszik, mikor álltak ilyen jól 19 nappal a választások előtt. 

Szerinte az ellenfeleik a legmélyebb tanácstalanságban vannak.

„Az üstökösnek hitt miniszterelnök-jelöltjük mára csak egy földbe csapódott kihűlt kődarab”

– jelentette ki. Az ellenzék végső kétségbeesésében idehozta „azt a lengyelt, akit otthon is szégyellnek”. Donald Tuskról úgy beszélt, mint aki szétverte a saját pártját, majd az Európai Néppártot,

„ő a fekete macska, aki csak bajt hoz, ahol megjelenik”

– fűzte hozzá. 

Ezután beszélt arról, hogy a téren ott vannak a múlt és a jövő daliás magyar vitézei is – ez a felvezetése volt a háborús szekciónak. 

Lássuk tisztán, mit akarunk, mióta az eszünket tudjuk, a magyarok mindig ugyanazt akarták, legyen béke, legyen szabadság, legyen egyetértés – mondta, de ezekhez erőre van szükség. Gyenge nép nem kap békét, legfeljebb megkegyelmeznek neki – adott leckét Orbán Viktor, aki szerint az erőseké a szabadság, a szél mindig az erősebb vitorláit dagasztja, őket kedveli a szerencse, a talpukra esnek. 

A magyar nemzetről úgy beszélt, hogy az nem szakadhat ki a népek naprendszeréből, de mindig a saját tengelye körül forog, és nem engedi, hogy ebből eltérítsék.

„Azt akarjuk ne térítse ettől sem a háború, sem pedig a baloldal április 3-án”

– csapta le a saját poénját.

Kitért arra is, hogy többek között a magyarok közül vannak, akik célzott vakcinalövésekkel terítik le az ismeretlen vírusokat, meg segítenek is a háború elől menekülők ezreinek, de a szépségből, a leleményből, a nagylelkűségből csak akkor lesz boldog ország, ha erőnk van.

,,Legyen előbb erőnk, aztán legyen igazunk”

– fogalmazta meg az új üzenetet. 

Érdekes kiszólás volt Orbántól, miszerint

a medve szkanderben verhetetlen, de lehet karikát fűzni az orrába. 

Arról is beszélt, hogy egy országnak a lelkében kell erősnek lennie, nem várjuk azt, hogy mindenkivel megszerettessük magunkat, egyszerűen jobbak akarunk lenni náluk – dobta fel a hangulatot. Az ellenzéknek azt üzente, hogy nem félünk az ellenfeleinktől, mert a ránk dobált kövekből lépcsőt építhetünk. 

Ennél is furább matek volt, amikor kiszámolta, hogy 200 ezerrel több gyerek született, mintha a baloldal maradt volna, de vannak munkahelyek, és nemzeti alkotmány, valamint egymillióval több új állampolgárú is – sorolta az eredményeket, hozzátéve:

„és végre van belevaló külpolitikánk is”.

Emberemlékezet óta nem volt olyan március 15-énk, amikor háború volt egy olyan országban, ahol százezer magyar él, miközben itt dörömböl az ajtónkon az energiaválság, két év ráment a világjárványra, „és ha ez nem elég, itt van még nekünk a magyar baloldal is” – váltott fideszes agitátorrá a miniszterelnök. 

A háborúkat nem értünk, és nem a mi érdekünkben vívják, akárki győz, mi rajtaveszünk,

Közép-Európa csak egy sakktábla, hazánk egy bábu, és a nagyhatalmak a frontra küldenének, feláldoznának, ha nem vagyunk elég erősek

– mutatta be a helyzetet Orbán Viktor. ,,Az a legjobb háború, amit sikerül elkerülni” – tette hozzá. Szerinte Oroszország az orosz érdekeket nézi, Ukrajna az ukrajnait és, Brüsszel és az Egyesült Államok sem fog minket figyelembe venni. 

Ne legyünk gyalogáldozat valaki más háborújában” – ezt nem tudjuk kinek üzente, de szerinte az orosz-ukrán háborúban semmit nem nyerhetünk, de mindent elveszíthetünk.

„Egyetlen magyar sem kerülhet az ukrán üllő és az orosz pöröly közé”,

ezért se katonát, se fegyvert nem küldünk harcterekre – mondta. 

A baloldal elvesztette a józan eszét, és holdkórosan beletámolyogna egy véres háborúba, magyar katonákat, fegyvereket küldenének a frontvonalba, de ezt nem hagyjuk – tért vissza a kampányba Orbán Viktor.  Ezután elkalandozott egy régi vágású összeesküvés-elméletbe is, ,,mi, magyarok jól tudjuk, kik szokták bezsebelni a háborúk hasznait”. Ellenállunk a bajkeverőknek – tette hozzá. 

„Ha azt akarjuk, hogy kimaradjunk a háborúból, hallgatnunk kell az asszonyokra”

– Orbán Viktor ehhez hasonló mondatokkal próbálta felhívni a figyelmet Novák Katalin frissen megválasztott államfőre. 

Ennek a háborúnak nem lett volna szabad megtörténnie, mindent megtett Magyarország a békéért, és nem zárhatjuk ki, hogy a választások napján a szomszédban dörögnek a fegyverek, ez az egekbe emeli a választások tétjét – mondta, majd arról beszélt, hogy szerinte a jobboldal a békepárti és a baloldal van a háború pártján (az Egységben Magyarországért rendezvényén valószínűleg ez pont fordítva hangzik el – a szerk.). 

Egyébként optimistaként beszélt, mint a Fidesz elnöke: szerinte van esély a nagy győzelemre, felidézte, hogy 31 napja kilovagoltak, és most befordultak a célegyenesbe. „Induljunk, és nyerjük meg életünk legfontosabb csatáját” – mondta, hozzátéve, hogy az ellenfeleik pedig kapják meg azt, ami jár nekik.

(alfahir.hu nyomán)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »