Orbán szerint jön élete legfontosabb csatája, az ellenzék pedig tanácstalan

A Győzikével felturbózott Békemenet csúcspontján Orbán Viktor miniszterelnök beszélt a Kossuth téren összegyűlt ünneplő tömeghez. A beszéde alatt gyakran váltogatta a kormányfő és a pártpolitikus közti szerepeit, mindenesetre az erő szó volt a legfontosabb üzenete. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Elmondta, 143 napja azért találkoztak, hogy megüzenjék az ellenzéknek, „hogy előre kell menni, nem hátra”, illetve „nem vagyunk jámbor lúzerek”, akik megijednek a baloldal mögött álló nemzetközi médiától, illetve „a Soros Györgyöktől”. Megüzentük, hogy harcolni fogunk – tette hozzá. Szerinte jól harcoltak a fideszesek, és nem is emlékszik, mikor álltak ilyen jól 19 nappal a választások előtt. 

Szerinte az ellenfeleik a legmélyebb tanácstalanságban vannak.

„Az üstökösnek hitt miniszterelnök-jelöltjük mára csak egy földbe csapódott kihűlt kődarab”

– jelentette ki. Az ellenzék végső kétségbeesésében idehozta „azt a lengyelt, akit otthon is szégyellnek”. Donald Tuskról úgy beszélt, mint aki szétverte a saját pártját, majd az Európai Néppártot,

„ő a fekete macska, aki csak bajt hoz, ahol megjelenik”

– fűzte hozzá. 

Ezután beszélt arról, hogy a téren ott vannak a múlt és a jövő daliás magyar vitézei is – ez a felvezetése volt a háborús szekciónak. 

Lássuk tisztán, mit akarunk, mióta az eszünket tudjuk, a magyarok mindig ugyanazt akarták, legyen béke, legyen szabadság, legyen egyetértés – mondta, de ezekhez erőre van szükség. Gyenge nép nem kap békét, legfeljebb megkegyelmeznek neki – adott leckét Orbán Viktor, aki szerint az erőseké a szabadság, a szél mindig az erősebb vitorláit dagasztja, őket kedveli a szerencse, a talpukra esnek. 

A magyar nemzetről úgy beszélt, hogy az nem szakadhat ki a népek naprendszeréből, de mindig a saját tengelye körül forog, és nem engedi, hogy ebből eltérítsék.

„Azt akarjuk ne térítse ettől sem a háború, sem pedig a baloldal április 3-án”

– csapta le a saját poénját.

Kitért arra is, hogy többek között a magyarok közül vannak, akik célzott vakcinalövésekkel terítik le az ismeretlen vírusokat, meg segítenek is a háború elől menekülők ezreinek, de a szépségből, a leleményből, a nagylelkűségből csak akkor lesz boldog ország, ha erőnk van.

,,Legyen előbb erőnk, aztán legyen igazunk”

– fogalmazta meg az új üzenetet. 

Érdekes kiszólás volt Orbántól, miszerint

a medve szkanderben verhetetlen, de lehet karikát fűzni az orrába. 

Arról is beszélt, hogy egy országnak a lelkében kell erősnek lennie, nem várjuk azt, hogy mindenkivel megszerettessük magunkat, egyszerűen jobbak akarunk lenni náluk – dobta fel a hangulatot. Az ellenzéknek azt üzente, hogy nem félünk az ellenfeleinktől, mert a ránk dobált kövekből lépcsőt építhetünk. 

Ennél is furább matek volt, amikor kiszámolta, hogy 200 ezerrel több gyerek született, mintha a baloldal maradt volna, de vannak munkahelyek, és nemzeti alkotmány, valamint egymillióval több új állampolgárú is – sorolta az eredményeket, hozzátéve:

„és végre van belevaló külpolitikánk is”.

Emberemlékezet óta nem volt olyan március 15-énk, amikor háború volt egy olyan országban, ahol százezer magyar él, miközben itt dörömböl az ajtónkon az energiaválság, két év ráment a világjárványra, „és ha ez nem elég, itt van még nekünk a magyar baloldal is” – váltott fideszes agitátorrá a miniszterelnök. 

A háborúkat nem értünk, és nem a mi érdekünkben vívják, akárki győz, mi rajtaveszünk,

Közép-Európa csak egy sakktábla, hazánk egy bábu, és a nagyhatalmak a frontra küldenének, feláldoznának, ha nem vagyunk elég erősek

– mutatta be a helyzetet Orbán Viktor. ,,Az a legjobb háború, amit sikerül elkerülni” – tette hozzá. Szerinte Oroszország az orosz érdekeket nézi, Ukrajna az ukrajnait és, Brüsszel és az Egyesült Államok sem fog minket figyelembe venni. 

Ne legyünk gyalogáldozat valaki más háborújában” – ezt nem tudjuk kinek üzente, de szerinte az orosz-ukrán háborúban semmit nem nyerhetünk, de mindent elveszíthetünk.

„Egyetlen magyar sem kerülhet az ukrán üllő és az orosz pöröly közé”,

ezért se katonát, se fegyvert nem küldünk harcterekre – mondta. 

A baloldal elvesztette a józan eszét, és holdkórosan beletámolyogna egy véres háborúba, magyar katonákat, fegyvereket küldenének a frontvonalba, de ezt nem hagyjuk – tért vissza a kampányba Orbán Viktor.  Ezután elkalandozott egy régi vágású összeesküvés-elméletbe is, ,,mi, magyarok jól tudjuk, kik szokták bezsebelni a háborúk hasznait”. Ellenállunk a bajkeverőknek – tette hozzá. 

„Ha azt akarjuk, hogy kimaradjunk a háborúból, hallgatnunk kell az asszonyokra”

– Orbán Viktor ehhez hasonló mondatokkal próbálta felhívni a figyelmet Novák Katalin frissen megválasztott államfőre. 

Ennek a háborúnak nem lett volna szabad megtörténnie, mindent megtett Magyarország a békéért, és nem zárhatjuk ki, hogy a választások napján a szomszédban dörögnek a fegyverek, ez az egekbe emeli a választások tétjét – mondta, majd arról beszélt, hogy szerinte a jobboldal a békepárti és a baloldal van a háború pártján (az Egységben Magyarországért rendezvényén valószínűleg ez pont fordítva hangzik el – a szerk.). 

Egyébként optimistaként beszélt, mint a Fidesz elnöke: szerinte van esély a nagy győzelemre, felidézte, hogy 31 napja kilovagoltak, és most befordultak a célegyenesbe. „Induljunk, és nyerjük meg életünk legfontosabb csatáját” – mondta, hozzátéve, hogy az ellenfeleik pedig kapják meg azt, ami jár nekik.

(alfahir.hu nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink