Orbán Viktor kiadott egy határozatot arról, hogy mindent jól csinál, szabad a sajtó és üldözik a korrupciót is

Orbán Viktor miniszterelnök Varga Judit igazságügyi miniszteren keresztül üzeni meg az Európai Uniónak, hogy Magyarországon igenis szabad a sajtó, komolyan üldözik a korrupciót és minden bírálat Brüsszel öncélú beavatkozása a magyar alkotmányos rendbe.

Az erről szóló kormányhatározatot Orbán Viktor miniszterelnök jegyezte a legfrissebb Magyar Közlönyben. Az Európai Bizottság 2021. évi jogállamisági jelentésére adott válasz szerint az Európai Bizottság uniós hatáskörön kívüli politikai követeléseit általános jogállamisági követelményként állítja be, és ez hitelteleníti a jogállamisági jelentés intézményét.

„A Kormány elítéli az Európai Bizottság beavatkozási kísérleteit Magyarország független alkotmányos szerveinek tevékenységébe.”

Orbán Viktor határozata szerint a magyar alkotmányos keretek összhangban állnak az európai normákkal, épp ezért a kormány elutasítja az Európai Bizottság megalapozatlan és politikailag motivált aggodalmait a magyarországi korrupcióellenes fellépéssel kapcsolatban.

Magyarországon európai összehasonlításban is részletes antikorrupciós stratégia van

– írta a miniszterelnök, mintha nem kellene a vállalkozóknak 20 százalékokat visszafizetniük a megnyert projektek után kormányközeli táskás embereknek, és néhány év alatt nem csináltak volna egy megbízható barátból világszinten is kiemelkedő vagyonnal bíró milliárdost.

A kormány rögzíti azt is, hogy az Európai Bizottság értékelésével ellentétben Magyarországon valódi pluralizmus érvényesül a médiában. Orbán Viktor szerint ez azt jelenti, hogy a baloldali és liberális médiacsatornák által nagymértékben uralt nyugat-európai médiakörnyezettel ellentétben a magyar viszonyok kiegyensúlyozottabbak, mivel minden politikai nézet és irányzat eljuthat a nyilvánossághoz

– írja, elegánsan elhallgatva a tényt, hogy kijátszották maguknak és kézi vezérlés alatt tartják az idősebb korosztály szinte kizárólagos hírforrását jelentő közmédiát, több televíziós csatornát, a legtöbb rádiót, az összes megyei lapot, és rátették a kezüket a legolvasottabb online lapok egy komoly szeletére is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Települési elismerést kapott a Földeák Polgárőr Egyesület

Az önkormányzat képviselő-testülete a Falunapot megnyitó ünnepi ülésén ,,Földeákért” címet adományozott a Földeák Polgárőr Egyesület részére. A kitüntetéssel járó, külön erre az alkalomra készített díszoklevelet és emlékplakettet Vas Tibor, az egyesület elnöke vette át.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink