Orbán Viktor kinevezte Csongrád-Csanád megye főispánját

Megjelent Orbán Viktor miniszterelnök határozata a Magyar Közlöny friss számában arról, hogy dr. Róth Márton kerül főispánként a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal élére.

A kormányfő Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára döntött a poszt betöltőjének személyéről. Róth Márton főispáni kinevezése november elsejétől lép hatályba. Róth korábban a szegedi Radnóti pedagógusa volt, majd diplomataként dolgozott a római magyar nagykövetségen.

Emlékezetes, még júniusban derült ki egy Varga Mihály által benyújtott salátatörvényből, hogy a továbbiakban főispánoknak fogják a kormánymegbízottakat nevezni. Majd ezt a Parlament megszavazta, és Orbán Viktor ki is nevezett 19 kormánymegbízottat, avagy régi-új elnevezés szerint főispánt.

Csongrád-Csanád megyében viszont Juhász Tünde távozása után még augusztusban is kerestetett a megfelelő ember a főispáni tisztségre, egészen mostanáig.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Változik a forgalmi rend a szegedi klinikáknál

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Északi-Klinikaparkjának területén, az épületek körül úttestfelújítás zajlik. A munka zavartalanságának biztosítása érdekében változik a forgalmi rend is – olvasható az egyetem oldalán.

Tovább »

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább olvasom »