📺 Varga Ferenc: a kormány se nem nemzeti, se nem keresztény, nem is hozzáértő

A kormány a saját maga által okozott szociális és gazdasági válság hatását nem képes kezelni – jelentette ki keddi napirend előtti felszólalásában Varga Ferenc, a Jobbik Csongrád-Csanád megyei országgyűlési képviselője.

A jobbikos politikus hozzáfűzte, a napokban az is kiderült, hogy szeretnének kibújni a felelősség alól, ezt pedig jól példázza a szociális törvény módosítása.

Varga felidézte, eddig a szociális ellátás feltételeinek biztosítása az egyén, a család, a helyi önkormányzat és az állam feladata volt. A módosítás szerint már elsősorban az egyén, ezt követően a családja, a települési önkormányzat, majd a támogatásban részesülő karitatív szervezetek, és a sorban csak ötödikként megjelenő állam felelőssége lenne az egyén szociális biztonsága.

Szavai szerint ez azt jelenti, hogy ,,az egyén oldja meg a problémáit úgy, ahogy akarja, kormányzati segítségre csak a legvégsőbb esetben számíthat, akkor sem valami sokra”.

Gyakorlatilag az állam kivonul a szociális ellátási rendszer működtetéséből

– hívta fel a figyelmet Varga Ferenc, megjegyezve, szerinte a kormány se nem nemzeti, se nem keresztény, s még csak nem is hozzáértő. Értékelése alapján

a módosítás életszerűtlen, kivitelezhetetlen, és kizárólag a felelősségáthárításról szól.

A Jobbik képviselője arról is beszélt, hogy ,,családok százezreinek a megélhetése került veszélybe” a Fidesz gazdaságpolitikájának köszönhetően, ami forintromlást, inflációt és rezsidrágulást eredményezett.

Ahelyett, hogy az emberek oldalára állnának, tovább feszítik a húrt, és további terheket rónak rájuk pontosan az ilyen törvénymódosításokkal

– fogalmazott.

Varga Ferenc szerint a kormánynak ,,az önkormányzatok tekintetében sem lehet makulátlan a lelkiismerete”, mivel ,,az elmúlt években folyamatosan és tudatosan véreztették ki őket”.

Az önkormányzatok túlnyomó többsége a megnövekedett energiaköltségek miatt arra kényszerül, hogy lekapcsolja a közvilágítást, bezárja kulturális és szociális intézményeit. A szociális törvény módosításával tovább súlyosbítják helyzetüket – tette hozzá.

Erről konzultáljanak majd az emberekkel, ne a brüsszeli szankciókról, amiket éppen Önök fogadtak el az Európai Parlamentben!

– emelte ki.

(alfahir.hu, fotó: Béli Balázs/Alfahír)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Változik a forgalmi rend a szegedi klinikáknál

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Északi-Klinikaparkjának területén, az épületek körül úttestfelújítás zajlik. A munka zavartalanságának biztosítása érdekében változik a forgalmi rend is – olvasható az egyetem oldalán.

Tovább »

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Makón is gyűjt szeretetcsomagokat az Alföldvíz

Az Alföldvíz az idei évben több olyan jótékonysági kezdeményezéshez csatlakozott, melyek szerény körülmények között élő Békés és Csongrád-Csanád megyei családoknak gyűjtenek adományokat. A beérkezett felajánlásokat továbbítjuk azoknak a szervezeteknek, akik megajándékozzák a rászoruló családokat – olvasható a szolgáltató honlapján.

Tovább olvasom »