? Orbánék még beszélni sem hajlandóak a nulla százalékos áfáról

Jakab Péter, a Jobbik elnöke hétfőn napirend előtti felszólalásában figyelmeztette a Fidesz-KDNP parlamenti képviselőit, pusztán egy kormánypárti hazugság, hogy a magyar munkavállalók félmillió forintot keresnek havonta. Szerinte ideje lenne, ha megismernék a magyar valóságot. Jakab Péter arra is felhívta a figyelmet, hogy nem lehet agyonadóztatni a magyar munkavállalókat, megfizettetni velük a 27 százalékos áfát, a 480 forintos benzinárat, miközben például a liszt ára 25 százalékkal, a tojásé pedig 50 százalékkal emelkedett. 

Felidézte, a kampány alatt több ezer emberrel beszélt vidéken és ők nem arról számoltak be, hogy félmilliót keresnének. Sőt, még az adóhatóság szerint is a magyarok fele kevesebb mint 160 ezer forintot visz haza – tette hozzá. 

Felszólalásában többször leszögezte,

a Jobbik szerint nem lehet agyonterhelni az embereket, és azonnali helyes döntéseket kell hoznia a kormánynak. 

Jakab Péter azt követeli a kormánytól, hogy

  • radikálisan csökkentsék a benzinen és a gázolajon a jövedéki és forgalmi adókat;
  • engedjék el az áfát az alapvető élelmiszereken. 

A Jobbik elnöke szerint a hatósági ár ma már édeskevés.

Ne a boltos zsebében turkáljanak, ne nyerészkedjenek tovább a magyar embereken, mondjanak le erről a bevételről, hagyjanak több pénzt a magyarok zsebében

– üzent az Orbán-kormánynak Jakab Péter a nulla százalékos áfa bevezetése érdekében.

A kormány nevében Dömötör Csaba válaszolt és a hazánkat szociális válsággal sújtó drasztikus áremelkedések mögött nemzetközi folyamatokat nevezett meg, ugyanakkor semmilyen új eszközt nem nevezett meg, amellyel a kormány igyekezné megvédeni a magyar családokat az inflációval szemben. Továbbra is csak a hatósági árak bevezetését nevezte meg, azonban ezen intézkedések is 10 százalék körüli inflációt eredményeznek, ami így is elviselhetetlen, ha például kezdő tanári (160 ezer), vagy kezdő rendőri (200 ezer) fizetést visz valaki haza. 

S bár beszélt az áfacsökkentésről Dömötör Csaba is, de csak az évekkel ezelőtti intézkedéseikről, amelyeket azóta már rég elvitt az infláció.

Arról viszont egy szót sem szólt, hogy nulla százalékos áfát vezetne be az Orbán-kormány az alapvető élelmiszerek esetében. Ezek szerint nincsenek ilyen tervek sem Orbán Viktor asztalán. 

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

60 éve született Détár Enikő, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett Déryné-díjas magyar színésznő, szinkronszínész, előadóművész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink