Orosné Spák Hedvig: Szükség van egy állatmenhelyre Makón!

Úgy gondolom, hogy Makón nem megoldott az állatvédelem. Falkában járnak a kutyák, emiatt gyerekek, felnőttek megijednek. Vagy éppen megsajnálják, mert az összes bordájuk látszik – hívja fel a figyelmet a Lokálpatrióták képviselőjelöltje.

Orosné Spák Hedvig a Makói Csípősnek elmondta, hogy a jóérzésű emberek adnak enni, inni a kóbor állatoknak, de ez nem megoldás. Szerinte a helyzetet rendezné, ha lenne egy állatmenhely a városban.

Ha a Hagymavárosi Lokálpatrióta Egyesület jelöltjei bizalmat kapnak, akkor igyekeznek ezt a problémát megoldani. Pl. egy XXI. századi állatmenhellyel és ivartalanítási akciókkal

– jelentette ki Orosné Spák Hedvig.

A témáról már többször írtunk. A Lokálpatrióták elnökségi tagja, Olasz Lajos ősszel oldalunknak elmondta: ezek a kóbor állatok nincsenek bechippelve, ennek az aránya kritikán aluli Makón. Ezzel az önkormányzatnak foglalkoznia kellene, hiszen a makói embereket érdeklik az állatok, különösen a sajátjaik sorsa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Egy válasz

  1. Ezzel a témakörrel kapcsolatban meg kell jegyezni az életszinvonal, vagy inkább a helyi emberek felfogásást.
    Mint gyalogos szeretném kiemelni az életszinvonal szó értelmezéset. Azért mert valaki kutyatulajdonos nem szükségszerüen álatbarát. Szerencsének mondható, hogy rövidláncos kutyatartás mondhatni megszünt (?), de megmaradt a folyamatosan ugató és kerítés-vaskapu döngető „házörző”. A helyi zajszennyezés fő okozója.
    Miért és meddig kell tűrni az éjszakákba és hajnalokba nyúló kutyaugatást. Csendháborításra van írott helyi vagy országos törvény amelyet be is lehetne tartatni?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink