Országos döntőben a JAG diákjai

Múlt héten rendezték meg az Országos Középiskolai Problémamegoldó Verseny (OKPV) regionális fordulóját. A Makói József Attila Gimnázium 12.A osztályos csapata remek eredménnyel továbbjutott az országos döntőbe – adta hírül az iskola.

A csapat tagjai: Angyal Fanni, Ferenczi Fanni, Olmosi Áron. Felkészítő tanár: Csiszár Eszter

Az OKPV a Kárpát-medence legvagányabb történelmi témájú, középiskolásoknak szóló versenye. A három főből álló csapatokkal egy történelmi döntéshozó személy szerepébe helyezkedve oldhatunk meg olyan sorsfordító problémákat, amelyeken királyok és hadvezérek rendre elvéreztek – olvasható a verseny oldalán. Az Országos Középiskolai Problémamegoldó Verseny célja a diákok körében az esetoldás módszertanának átadása, a kritikus gondolkodás és a csapatban dolgozás készségének fejlesztése.

Az országos döntőt 2022. március 26-27-én rendezik meg. 120 óra áll majd rendelkezésre, hogy a módszertani alapokat felhasználva a történelmi esettanulmány megoldásra kerüljön.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: A hét elején még esőre számíthatunk

Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. A hét második fele szárazabbnak ígérkezik, csak elszórtan lehet zápor, zivatar, és a hőmérséklet csúcsértéke az átmeneti visszaesést követően a hét végére ismét megközelíti a 30 Celsius-fokot

Tovább »

A nap idézete

123 éve született Gábor Dénes (született Günszberg) Nobel-díjasmagyar fizikus, gépészmérnök, villamosmérnök, a holográfia feltalálója.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink