Összefogással gyönyörű parkot alakítanának ki a Rónay-kastélynál

Pazar látványtervet osztott meg Csanádi Ferenc, kiszombori független polgármesterjelölt. Úgy véli, a kastélykert összefogással rövid idő alatt megvalósítható lenne, valamint kezdésként a kastélytorony látogathatóságát aktívan kell hirdetni.

Csanádi felidézte: számára felháborító volt, hogy a csatornázással járó munkálatokkal, jobb helyet nem találva, a kastély kertjében helyezték el hegyekben a törmeléket, amelynek még egy része most is ott van. Az a gaztenger is elfogadhatatlan, amely a park 43-as felőli oldalánál a még meglévő törmeléket fedi – a buszokról ezt a szégyent nap mint nap látja az egész térség lakossága.

Első lépésként azonnal lebontaná azt a ,,szörnyű” téglakerítést, valamint meg kell szabadítani a még meglévő törmeléktől az udvart. Ezt követően beszélhetnénk parkosításról.

A polgármesterjelölt bevonná a lakosságot: rózsakert legyen, fűszerkert pihenő padokkal, rózsalugassal, vagy akár egy kerti szökőkúttal? Egy olyan kertet-parkot lehetne varázsolni, amely fotópontként működhetne a jövőben. Meg kell tervezni a „KISZOMBOR” szelfi tervét is, továbbá esküvői fotózásra is gondolhatunk, pihenő parkra is. Ezzel a környezettel máris másképpen lehetne a Rónay-kastélyra tekinteni.

Csanádi Ferenc úgy tapasztalja:

Ha egy emberként megmozdul a falu, rövid idő alatt megvalósítható lenne egy fűszer és/vagy rózsakert, amely a falu lakossága számára ingyen használható lenne, és már jövőre a Kukorica-útvesztő mellett a Rónay-rózsakert is látogathatóvá tehető, ahol árulni is lehetne a virágot, helyi hűtőmágnest, kézműves terméket, fényképezkedni lehetne, a kastélyteraszt kihasználva programok megrendezésére is lehetőséget látok. A kastélytorony látogatására egyből megnőne az igény, főleg ha mindezeket aktívan hirdetnénk a térségben. Megtelne élettel, és másként tekinthetnénk kastélyunkra.

Hozzátette: a kertet úgy terveznék meg, hogy a kastély későbbi felújításának munkálatai azt ne érintsék.

„ EGYÜTT KISZOMBORÉRT!” EGYÜTT KASTÉLYUNKÉRT!

Vegyük most sorra a hosszú évek óta tabuként kezelt Rónay-kastély ügyét….

Közzétette: Csanádi Ferenc – 2020. augusztus 26., szerda

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Legyőzte a paksiakat a Makó FC

Egyórányi játék után 2-0-ra vezettek a hazaiak, a paksi erőfeszítések csak a szépítésre voltak elegendőek. A makóiak a középmezőnyben tartózkodnak a tabellán.

Tovább »

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább olvasom »