Öt megyét érintő bűnmegelőzési programsorozat indult el Csongrád-Csanád megyében

Az öt megyés bűnmegelőzési projekt fő gondolata, hogy az összefogás erejét, a prevenció fontosságát hangsúlyozva két hónapon keresztül olyan bűnmegelőzési aktivitás produkáljon, amely játékos és szórakoztató módon mozgatja meg öt megye lakosságát – számolt be róla a Csongrád-Csanád megyei rendőrség.

A programsorozat a Csongrád-Csanád-, a Bács-Kiskun-, a Tolna-, a Baranya- és a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság részvételével, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóságának koordinálásával, a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a Csongrád-Csanád Megyei Bűnmegelőzési Tanács szakmai támogatásával 2022. szeptember 20-án vette kezdetét.

A projektben – a megyék sajátosságait figyelembe véve – minden területi egység egy-egy kiemelt téma köré szervezi saját programjait. Csongrád-Csanád megyében a család- és ifjúságvédelem mellett az állatvédelem is kiemelt figyelmet kap.

Csongrád-Csanád megyében a programsorozat szeptember 30-án zárul. Akkor a “biztonság stafétája” Öttömösön, egy sportrendezvény keretében kerül át Bács-Kiskun megyébe. Mivel a projektet támogatja, és a futókhoz csatlakozik Olasz Anna világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar hosszútávúszó, sportnagykövet is, aki kedden átvehette az Országos Rendőr-főkapitányságtól azt a stafétát, ami a következő hetekben a fél országot beutazza majd. A program szellemiségével egyetértve bekapcsolódott a megyei rendezvénybe Várkonyi Attila (DJ Dominique) is.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

📺 Ledes közvilágítást építenek ki egész Kiszomboron

A község ezzel a beruházással próbál spórolni, számításaik szerint öt éven belül megtérül – derült ki a keddi testületi ülésen. Elfogadták Bajnóczi János költségcsökkentési javaslatait is és árajánlatot kérnek a mártélyi üdülő tetőszerkezetének felújítására.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább olvasom »