Öt osztálytól búcsúztak a Galambban

[ad 1]

Az iskola bálok sorát szombat este zárták a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola estjével. Öt osztály 103 tanulója kapott szalagot. Az intézményben utoljára búcsúztatták el az ács, a kőműves, a szobafestő-mázoló, a géplakatos, az ipari gépész, a gépi forgácsoló és a karosszéria lakatos tanulókat, hiszen a jövőben nem ide tartozik majd a képzésük.

DSCN0741

A 12.B osztály bécsi keringőjével kezdődött az iskola szalagavatója, majd Horváth Zoltán igazgató mondta el gondolatait. Kitartásra, szorgalomra és türelemre szólította fel a diákokat. – Egy új periódus kezdődik számotokra. A felnőttek világa kemény, de két dolgot nem vehetnek el tőletek: a hitet és a tudást. Álmodjatok merészet, kívánom, hogy teljesüljön – fogalmazott köszöntőjében.

Szabó Edit igazgatóhelyettes azt üzente a végzősöknek, hogy most már ők is tapasztalhatják, megérte az egész felhajtás, – a ruha kiválasztás, a sok táncpróba, – hiszen a szüleik láthatják őket.

DSCN0730

Az esten fellépett a Broadway Dance SE, Juhász Dominika 11.osztályos tanuló köszöntötte a búcsúzókat, Déri Endre végzős diák a vendégeket, majd a 12.A bécsi keringőt járt.

– Alig vártam, hogy felvegyem ezeket a szép ruhákat, a sminkemet és a frizurámat megcsinálják, bár ilyen szempontból fárasztó volt a nap – mesélte Vígh Anikó. A végzős lány szerint jól sikerült a tánc, annak ellenére, hogy az elején nem nagyon ment. Az érettségire már készül, ezt követően informatikát tanulna a szegedi Gábor Dénesben.

DSCN0794

Kolompár Norbert karosszéria lakatosnak tanul, a vizsgája májusban lesz. Elméleti és gyakorlati síkon is sokat készülnek, reméli, hogy jól sikerül majd. A szalagavatót nagyon várta már. – Ez egy meghatározó szereplés a szakközépiskolásoknak. A szalag az érettség jele, kifejezték vele, hogy mehetünk a nagybetűs életbe – jelentette ki, majd hozzátette: minden nap felejthetetlen volt az osztállyal, olyanok voltak, mint egy család. Norbi a jövőben szeretne továbbtanulni, érettségit szerezni, majd egyetemre menni.

A bálon készült további képeket a Galériában tekinthetik meg.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Megvannak a Fidesz jelöltjei

Közzétették, kiket indít a Fidesz a 106 választókörzetben. A Csongrád-Csanád megyei körzetekben Bartók Csaba, Mihálffy Béla, Farkas Sándor, Lázár János a jelölt.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink