Ötödik jegyzőjét „fogyasztja” Farkas Éva

A város honlapja szerint pályázatot hirdettek a jegyzői munkakör betöltésére. Emiatt megkérdeztük a hivatalt, hogy miért van szükség új jegyző alkalmazására és az átmeneti időszakban ki látja el a jegyzői feladatokat?

Kérdéseinkre az alábbi választ kaptuk:

„Új jegyző alkalmazására a jegyzői munkakör betöltetlensége miatt van szükség, az átmeneti időszakban a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően a jegyző helyettesítésére kinevezett aljegyző látja el a jegyzői feladatokat.”

Feltűnően gyorsan cserélődnek a jegyzői hivatalt ellátó szakemberek a makói hivatalban. Közel öt éve vezeti a várost Farkas Éva, az átvételkor dr. Bánfi Margit volt a jegyző, az első néhány hónapban maradhatott is a pozíciójában. A hivatali őrségváltás során azonban neki is távoznia kellett, hasonlóan a Buzás Péter polgármestersége alatt ott dolgozó többi szakemberhez. Úgy tudjuk, hogy a politikai alapon elbocsájtott szakemberek közül néhányan nehezen találtak munkát, volt akinek később is „utána nyúltak”, megpróbáltak eltávolítani az új munkahelyükről.

Dr. Bánfi Margitot dr. Bálint-Hankóczy Beatrix követte. Információink szerint jegyzői hivatalát a legutóbbi időkig betöltötte, például az önkormányzat által kiadott hivatalos lapon is az ő neve szerepelt. Hosszabb hivatali távolléte alatt hárman is helyettesítették: előbb dr. Szabó Sándor, majd dr. Turbucz Marietta, jelenleg pedig dr. Kruzslicz-Bodnár Gréta. Feltűnő, hogy a fideszes érában felvett szakemberek közül egy sem makói.

A meghirdetett pályázatot itt találják: http://mako.hu/2019/04/26/allashirdetes-jegyzo/. Bár nem lennénk meglepődve, ha már meglenne a város új jegyzője, a pályázat pedig csak formaság.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Horvátok a magyar EB-körülményekről: „Ami Magyarországon volt az őrület és káosz!”

Az Eb-n mutatott gyengébb teljesítmény miatt több irányból is támadják a horvát férfi kézilabda-válogatottat. Tomislav Grahovac, a szövetség elnöke ezekre úgy reagált: ,,Emberek, legyetek realisták, és ne támadjátok az edzőt és a játékosokat. Ne keressetek bűnösöket, mert ami Magyarországon volt az őrület és káosz!”

Tovább olvasom »