Otthon, szelektíven gyűjtjük majd a szemetet

Tizenötmilliárd forintból 86 településen modernizálták a hulladékgazdálkodási technológiákat. Makón egy hulladékátrakó és egy hulladékudvar épült, innen majd Békéscsabára viszik a szemetet, melyet otthon gyűjthetnek szelektíven a lakosok.

02414363 54411691

A tervek szerint január elsejétől házhoz menő szelektív hulladékkezelés lesz, ennek részeként minden kertes- és társasház új hulladékgyűjtő edényt kap, amiben elkülönítve gyűjtheti a szemetet – mondta Dávid Zoltán, a Délkelet-Alföld Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszer (DAREH) elnöke a ma délutáni sajtótájékoztatón. A társulás elnökének reményei szerint a hasznosítható hulladék mennyisége 300%-al nő majd, a lerakással ártalmatlanított hulladék pedig 73%-al csökken.

Létesítmények több településen épültek, Makón egy hulladékudvart és egy átrakó állomást alakítottak ki. Utóbbi a továbbszállítás miatt fontos, hiszen harmincöt új kukásautó konténerekben, összetömörítve viszi majd tovább. A hulladékudvarban díjtalanul lehet majd elhelyezni a zöld-, a lomtalanítási-, a veszélyes- és az elektronikai hulladékot.

A régi szeméttelep rekultivációja után most a hulladékgazdálkodási rendszer minőségi fejlődése következett be – mondta Farkas Éva Erzsébet polgármester, aki szerint Makó óriási lehetőséget kapott, hogy európai módon rendezze a hulladékot.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy szemléletformáló kampányt indítanak a lakosok számára, ennek egyik állomása volt a Korona földszinti termében tartott tájékoztató fórum, ma 17 órától.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink