Pálinkával akarta lekenyerezni a pénzügyőröket

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokon eljáró ügyészség, a szabadságvesztés büntetés súlyosítását indítványozta annak a vádlottnak az ügyében, aki azért ígért ingyenesen pálinkát az adóhatóságnál dolgozó pénzügyőr ismerősének, hogy így befolyásolja a szabálytalan bérfőzetés miatt indult jövedéki ügyben eljáró pénzügyőr kollégáját.

A Gyulai Törvényszék a 2019. október 16-án hozott ítéletében a terheltet hivatali vesztegetés bűntette miatt négy hónap, végrehajtásában egy év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre és 100.000,- forint pénzbüntetésre ítélte.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlott egyéni vállalkozóként bérfőzést végző szeszfőzdét működtetett. 2016-ban a szabálytalan bérfőzetés miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jövedéki eljárást indított  és meg akarta hallgatni a vádlottat. Miután a terhelt erről tudomást szerzett, telefonon pontosan meg nem határozott mennyiségű pálinkát ígért a pénzügyőr ismerősének és arra kérte, hogy a pálinka egy részét adja át a jövedéki ügyben eljáró kollégájának.

A vádlott a telefonbeszélgetés után legalább két liter pálinkát adott át az ismerősének azért, hogy az az ügyben eljáró pénzügyőrt befolyásolja a jövedéki eljárás elfogulatlan intézésében.

Az elsőfokú ügyészség a szabadságvesztés súlyosítása érdekében fellebbezett, amit a másodfokú ügyészség fenntartott.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott, azonban a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben kiszabott szabadságvesztés büntetés aránytalanul enyhe. A korrupciós bűncselekményt elkövető terhelttel szemben a törvényi minimumot lényegesen meghaladó szabadságvesztés kiszabása indokolt. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla jár el.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: Hitel vagy családi segítség nélkül szinte esélytelen a lakásvásárlás a magyar fiataloknak

A fiataloknak csupán a 37 százaléka képes a lakásvásárlását készpénzből finanszírozni, de ők is feltételezhetően külső tőketámogatás segítségével, esetükben jellemzően a családi háttér jelenti a bankot, ezzel szemben az idősebb generációk 62,5 százaléka tudja készpénzben, hitel nélkül megoldani lakásvásárlását – közölte az Otthon Centrum az MTI-vel.

Tovább »

Makói sakkozó nyerte a kecskeméti versenyt

2021. október 2-án Kecskeméten az Országos Gyermek és Felnőtt Egyéni Rapid Sakkversenyen 4 fő makói játékos ült asztalhoz. A hét fordulós megmérettetésen 2 x 15 perces időbeosztású játszmák kerültek lebonyolításra.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink