📺 Böde szimata nem csalt

Több mint 370 gramm kábítószergyanús anyagot találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai két szerb autó ellenőrzésekor Röszkén.

Az első autóban együtt utazó három magyar állampolgár úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal.

A pénzügyőrök a nyilatkozatokat elfogadták, azonban egyikük ideges viselkedése, indokolatlanul nagy ruházata felkeltette a gyanújukat. A zavar és furcsa viselet okára hamarosan fény derült, hiszen a férfi, többszöri felszólítást követően 234 gramm, több nejlonba becsomagolt marihuánagyanús anyagot vett elő az alsóruházatából.

A másik autót vezető német férfi sem jelentett be vámköteles árut. A vizsgálatnál azonban Böde, a cigaretta- és kábítószer-kereső kutya a jármű első lökhárítójánál jelzést adott. A motorháztető felnyitásakor kiderült, hogy Böde szimata nem csalt, mert a hűtő mögötti gyári tárolóból, valamint a férfi ruhájának zsebéből összesen 143 gramm zöldes színű növényi törmelék került elő.

A több mint félmillió forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot, valamint a két férfit feljelentéssel átadták a rendőrségnek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink