Pályázatot írtak ki a könyvtár és a múzeum vezetésére

Szikszai Zsuzsanna határozott idejű megbízatása lejár, ezért a képviselő-testület pályázatot írt ki. A bíráló bizottságban öten vannak, köztük két makói: dr. Halmágyi Pál nyugalmazott múzeumigazgató, a helyi Fidesz alelnöke és Kovács Sándor, fideszes önkormányzati képviselő.

A pályázat szerint a vezetői megbízás határozott időre, 5 évre, 2020.május 1-től 2025. április 30-ig-ig szól. Feltétel a főiskolai végzettség, könyvtár- és muzeális területen szerzett legalább 5 év feletti szakmai tapasztalat, felhasználói szintű használata a MS Office-nak, vagyonnyilatkozat tételi eljárás lefolytatása, magyar állampolgárság, cselekvőképesség és büntetlen előélet.

A véleményező bizottság tagja

  • Dr. Bereczki Ibolya, a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum főigazgató-helyettese, a Pulszky Társaság Magyar Múzeumi Egyesület tagja;
  • Dr. Fogas Ottó, a szegedi Móra Ferenc Múzeum igazgatója, a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének tagja;
  • Dr. Halmágyi Pál történész, a Makói József Attila Múzeum nyugalmazott igazgatója és történetesen a makói Fidesz alelnöke
  • Kovács Sándor fideszes önkormányzati képviselő, a Makovecz Imre Bizottság elnöke
  • és Fehér Miklós, az OSZK igazgató-helyettese.

A pályázatokat 2020. március 30-ig várják, az elbírálás határideje április 30. A pályázó kérheti, hogy anyagát zárt ülésen tárgyalja a testület.

Szikszai Zsuzsannát 2015. április 22-én nevezték ki zárt ülésen a könyvtár és a múzeum élére, a megbízatása pedig most jár le.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Covidban elhunyt egy háromgyermekes mórahalmi mentős

Mindössze 47 évesen hunyt el koronavírus-fertőzésben november 17-én Hatvani Balázs mórahalmi mentős, aki a járvány alatt mindvégig a frontvonalban küzdött. Feleségét és három gyermekét hagyta hátra, akik kilátástalan helyzetbe kerültek azzal, hogy elveszítették az édesapát. 

Tovább »

kapcsolódó cikkeink