Pénteken ismét miniszterelnök-jelölti vita lesz a tévében

Szeptember 24-én, pénteken 18:30-tól kezdődik az előválasztáson induló miniszterelnök-jelöltek következő vitája, amelyet az RTL Klubon lehet majd élőben követni. Emellett az RTL Most+ online felületén szintén közvetíteni fogják a vitaműsort – jelentette be a kereskedelmi csatorna.

Az ellenzéki kormányfőjelölti vitán a tervek szerint ezek a témák is szerepelni fognak:

  • a járványkezelés, 
  • a rezsicsökkentés, 
  • a szociális rendszer, 
  • illetve a kisebbségek jogai is.

A vita moderátora Rábai Balázs műsorvezető lesz. 

Bejelentésük alapján a nettó 85 perces adásidőből 70 percet egyenlő arányban (fejenként 14 perc) osztanak majd el a résztvevők között. Mindenki idejét folyamatosan mérni fogják, amit a jelöltek, a műsorvezetők és a nézők is követni tudják majd. A résztvevők maguk dönthetik el, hogy melyik kérdésre milyen hosszan reagálnak.

Azt is előrebocsátották, hogy a műsor készítői ügyelni fognak arra, hogy senki ne használhassa fel egyben a 14 perces időkeretét, mert azzal a vitaműsor értelmét veszítené. Ha az egyik jelölt mondandóját egy másik jelölt közbeszólással megszakítja, akkor az eredetileg beszélő órája leáll, a közbeszóló órája pedig elindul. A 14 percen túl a műsor végén minden jelöltnek további egy-egy perc áll majd rendelkezésére, hogy kortesbeszédet tartson.

Az RTL Magyarország közleménye arról is tájékoztat, hogy a vita miatt aznap a megszokottnál rövidebb kiadással jelentkezik a 18 órakor kezdődő Híradó, valamint kivételesen elmarad a hírműsor után jelentkező Fókusz című magazinműsor.

Néhány napja az ATV rendezett hasonló vitaműsort.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink