Pénteken szúnyogirtás lesz Makón

Az önkormányzat illetékességi területén (1.300 ha ) szúnyoggyérítésre kerül sor – írja a mako.hu.

A földi kémiai védekezést 2022. május 13.-án (péntek) napnyugta utáni időszakban végzik el.

Rossz idő esetén: 2022. május 14-15. napján ugyanebben az időben.

Felhasznált vegyszer: Deltacect 1,2 ULV. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Tízszer annyit költött kampányra a kormány, mint az ellenzék

Nem csoda, hogy szinte csapból is a Fidesz üzenetei folytak: a kormánypárt és csatolt szervezetei tízszer annyit, 3,9 milliárd forintot költöttek a hivatalosan február 12-én elrajtolt választási kampány alatt, mint az egységes ellenzék, amely mindössze 508 millió forintot.

Tovább »

A nap témája: Csökkent a várható élettartam hazánkban

Számos európai országban maradandó nyomot hagyott a születéskor várható élettartamban a koronavírus-járvány, így az alacsonyabb szinten van most, mint 10 évvel ezelőtt – írja a 24.hu az Eurostat legfrissebb, 2021-re vonatkozó előzetes adatai alapján.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Apátfalvi kislánynak szervezett gyűjtést a Trollfoci

Pénzes Annabella 3 éves Apátfalván élő kislány. Diffúz Pontine Glioma, rövidítve DIPG-vel, agresszív gyermekkori agydaganattal szenved. Magyarország legnépszerűbb focis oldala jótékonysági árverést indított, Gulácsi Péter cipőjére lehet licitálni május 13-ig.

Tovább olvasom »