Programoztak is a fiatalok a Keri nyári táborában

Idén két témájú táborral készültek a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégiumban. A Kódoló fantázianevű informatikai tudást adott nekik, a Kalandorban az iskola 6 fajta ágazát mutatták be nekik.

Bevezettük őket a programozásba, alkalmazás fejlesztésbe. Például különböző felvitt adatokból a számítógép összeállított egy rövid vázlatot a diákokról, hol születtek és mikor, így a gép kiszámolta, hogy hány évesek – fejtette ki pénteki sajtótájékoztatón Molnár Zsolt.

Az igazgatóhelyettes hozzátette, bemutatták játékos feladatokkal a mechatronika, kereskedelem, pénzügy, logisztika ágazatokat is, valamint szerdán kísérő programot is szerveztek: a kisvonattal a Maros-partra mentek délelőtt, majd egy helyi logisztikai cégnél tettek látogatást.

Elmondta, a táborokkal azért próbálják őket elérni, hogy lássák azt, milyen tudás, tananyag várna rájuk, ha itt tanulnak tovább és milyen jelentés van a különböző szavak, mint például a mechatronikai technikus mögött.

Kubát Dániel a József Attila Gimnázium 14 éves diákja és a programozó táborban vett részt. Mint elmondta, nagyon szereti ezt a világot, régóta érdekli és rengeteg lehetőség van mögötte. Mindegyik nap gyakoroltak, több fajta nyelvet ismerhettek meg: volt weboldalfejlesztés, Windows- és konzolos alkalmazás fejlesztés is. ,,Próbáltam magam otthon fejleszteni és szakkörön, de most sok új dolgot tanultam, hasznos volt. Programozó szeretnék lenni a jövőben” – árulta el Dániel, akit a színjátszás is érdekel és a következő napokban egy ilyen táborban vesz részt.

Kis Orsolya Koppány nevű, 16 éves fiát hozta el a táborba, akit érdekel az informatika, szeretne itt tovább tanulni. Ezen a héten megismert egy másik világot, ugyanis ő hallássérült és egy speciális iskolába jár Szegedre. Most már találkoznia kell olyan gyermekekkel, akik nem hallásérültek, nyitva a világ felé. Hasznos volt számára, sok élményt szerzett, olyan tananyagot sajátított el, amit itthon nem tudott volna – fejtette ki a Makói Csípősnek az édesanya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink