Pusztamérgesről jöttek megismerkedni a ,,makói” szorobánnal

A héten pusztamérgesi gyerekek látogattak a makói levéltárba, ahol tartalmas előadást hallgathattak végig a matematikai eszközök történetéről. Az érdekes szöveg mellett az eszközöket meg lehetett nézni, ki lehetett próbálni – tájékoztatta a Makói Csípőst Vajda József, az Első Szorobán Alapítvány vezetője.

A közel 70 km-es távolság nem volt akadály a szorobán felé mutató előadás meghallgatásához. A makói levéltár levéltár-pedagógiai foglalkozásai között is helyet kért a szorobán, mint egy messzi világ kultúrájának szelete, valamint régi korok üzenete, ami nem csak a papírra írt öreg sorokból, hanem tárgyakról is leolvashatók.

Az előadás után kiadós ebéd várta a gyerekeket, de előtte egy városnéző sétán is részt vehettek.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Interaktív táblákkal gyarapodott a makói Návay iskola

Tegnap, Mikulás napján 10 darab okostáblát kapott a fenntartótól a Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium, ezzel lényegében megközelítették a 100 százalékos ellátottságot. A jó hírről csütörtökön sajtótájékoztatón számoltak be.

Tovább »

A legtöbb Spar sem nyit ki szenteste napján

A karácsonyi ünnepekre való nyugodt, békés odafigyelés érdekében a SPAR Magyarország december 24-én az INTERSPAR-okat és egyes bevásárlóközpontokban lévő SPAR és City SPAR szupermarketeket kivéve zárva tartja saját üzemeltetésű üzleteinek jelentős részét.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Elkezdődött ,,Muki” újabb pere Szegeden

Elkezdődött annak a makói férfinak a pere hétfőn a Szegedi Törvényszéken, aki tíz hónappal azután, hogy szabadult a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt rá kiszabott büntetéséből, tavaly tavasszal megpróbálta megfojtani nővérét.

Tovább olvasom »