Rákay Philip többször is megfordult a Roszatom irodájában

Tucatszor is megfordult Rákay Philip kormánypárti celeb a Rosatom Central Europe s.r.o. magyarországi fióktelepének budapesti irodájában – írta meg az Átlátszó, miután erre olvasóik felhívták a figyelmüket.

A cikkben kifejtik, az orosz állami tulajdonú atomenergetikai cég hazai fióktelepe 2016–2021 között bérelt irodát egy Budapest 12. kerület, Beethoven utcai társasházban, ahol többször is látták a megafonos influenszerként is futó – és e célból rejtélyes forrásból már százmilliókat hirdetésekre eltapsoló – megmondóembert az utóbbi években. A különféle luxusautókkal járó Rákay Philipnek a Roszatom irodájában rendszeresen volt intézni valója több olvasójuk szerint.

A kormánypropaganda meghatározó szócsöveként is funkcionáló Rákaytól az Átlátszó szerette volna megtudni, van-e gazdasági kapcsolata az orosz állami tulajdonú Roszatommal vagy annak magyarországi leányvállalatával, fióktelepével, vagy más okból jár be rendszeresen a budapesti irodájukba. Továbbá, hogy ha van ilyen kapcsolat, az összefüggésben áll-e az ukrán elnök elleni minapi kirohanásával, amikor is Volodimir Zelenszkij segítségkérésére Orbán Viktor helyett Rákay is szükségét érezte, hogy reagáljon a Facebookon „Nem szégyelled magad, Zelenszkij?” és hasonló “üzenetekkel”.

Az ukrán államfő ugyanis bírálta Magyarországot, amiért az Orbán-kormány hezitál, hogy átengedjen-e fegyvereket a háborús helyzettel küzdő Ukrajnába, illetve hogy Oroszországgal szemben támogassa-e a szankciókat.

Ám egy elvesztett pere nyomán kormányjobbágynak is nevezhető celebritás többszöri próbálkozásra sem vette fel a lapnak a telefont, és e-mailben sem reagált a kérdéseikre.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink