Rákay Philip többször is megfordult a Roszatom irodájában

Tucatszor is megfordult Rákay Philip kormánypárti celeb a Rosatom Central Europe s.r.o. magyarországi fióktelepének budapesti irodájában – írta meg az Átlátszó, miután erre olvasóik felhívták a figyelmüket.

A cikkben kifejtik, az orosz állami tulajdonú atomenergetikai cég hazai fióktelepe 2016–2021 között bérelt irodát egy Budapest 12. kerület, Beethoven utcai társasházban, ahol többször is látták a megafonos influenszerként is futó – és e célból rejtélyes forrásból már százmilliókat hirdetésekre eltapsoló – megmondóembert az utóbbi években. A különféle luxusautókkal járó Rákay Philipnek a Roszatom irodájában rendszeresen volt intézni valója több olvasójuk szerint.

A kormánypropaganda meghatározó szócsöveként is funkcionáló Rákaytól az Átlátszó szerette volna megtudni, van-e gazdasági kapcsolata az orosz állami tulajdonú Roszatommal vagy annak magyarországi leányvállalatával, fióktelepével, vagy más okból jár be rendszeresen a budapesti irodájukba. Továbbá, hogy ha van ilyen kapcsolat, az összefüggésben áll-e az ukrán elnök elleni minapi kirohanásával, amikor is Volodimir Zelenszkij segítségkérésére Orbán Viktor helyett Rákay is szükségét érezte, hogy reagáljon a Facebookon „Nem szégyelled magad, Zelenszkij?” és hasonló “üzenetekkel”.

Az ukrán államfő ugyanis bírálta Magyarországot, amiért az Orbán-kormány hezitál, hogy átengedjen-e fegyvereket a háborús helyzettel küzdő Ukrajnába, illetve hogy Oroszországgal szemben támogassa-e a szankciókat.

Ám egy elvesztett pere nyomán kormányjobbágynak is nevezhető celebritás többszöri próbálkozásra sem vette fel a lapnak a telefont, és e-mailben sem reagált a kérdéseikre.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

75 éve született Kishonti Ildikó (született: Schnur Ildikó) magyar színésznő.

Tovább »

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Indul a szúnyoggyérítés

Április 25-én kezdődik a központi szúnyoggyérítés, amelyet idén is a katasztrófavédelem koordinál. A szakemberek április végén a Tisza-tónál és Szolnoknál biológiai módszerrel lépnek fel a vérszívók ellen.

Tovább olvasom »

A nap témája: A héten napsütés és záporok is lehetnek

Változékony lesz az időjárás április utolsó hetében: napsütésre, de záporokra, zivatarokra is készülni kell. Hajnali fagyok már nem várhatók, helyenként 20 Celsius-fok körüli csúcsértékek is lehetnek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tovább olvasom »